Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye 23 Ağustos 2023 3 Cevap
1

Ben teleskop almayı düşünüyorum ancak teleskoplar hakkında pek bi bilgim yok. ne tür bir teleskop almalıyım?

473 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Anıl Ölmez
Anıl Ölmez
118K UP
Öğretmen 23 Ağustos 2023

Merhabalar, Öncelikle size nasıl bir teleskop almak istediğiniz üzerine tavsiye verebilmem için sizin ne tür içerikleri gözlemleyeceğinizi bilmem gerekiyor. [1]Onun yerine bir bağlantı bırakıyorum, oradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kaynaklar

  1. ASTROTURK. Teleskop Önerileri. (28 Temmuz 2022). Alındığı Tarih: 23 Ağustos 2023. Alındığı Yer: ASTROTURK | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Melike Vural
Daha önceden bir teleskop almıştım. 23 Ağustos 2023

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

- Gözleme yeni başlayanlar, öncelikle mercekli bir teleskop almalı. Aynalı teleskoplarda görüntü dikey ve yatay eksende ters olacağından, gözlem yapmaya alışmak zor. Mercekli teleskoplarda bu sorun yok, ayrıca karasal gözlem de yapılabiliyor. Tavsiyem, en az 60 mm mercek çapına sahip AZ kundaklı bir teleskop olur.

- Kundak, teleskopun üzerine oturduğu tripoda deniyor. Birkaç çeşidi var: AZ kundak, ekvatoryal kundak, çatal kundak.

Tüm Reklamları Kapat

- Başlangıç teleskopları, kolay taşınan ve ilk aşamada fazla masraf yapmaya gerek olmayan, ‘geçiş düzeyi’ teleskoplarıdır. Bunlar, çocuklara Astronomi ve uzay bilimleri sevgisini aşılamak için de ideal. Bu teleskoplarla Ay’ın kraterlerini, Jüpiter’in uydularını inceleyebilir, Satürn’ün halkalarını görebilirsiniz.

ORTA SEVİYEDEKİ GÖZLEMCİLER İÇİN

- Orta düzey teleskoplar, daha çok derin uzay gözlemleri yapmak isteyen kişilere göre... Bu teleskopları ışık kirliliğinden uzak yerlerde nebula, galaksi, Yıldız kümeleri gibi uzak ve soluk gökcisimlerini incelemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca astrofotoğraf çekimlerini başlangıç düzeyinde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer orta düzey bir teleskop arıyorsanız, aynalı teleskoplardan bir Seçim yapmanız iyi olacaktır.

PROFESYONELLER İÇİN

- Profesyonel teleskoplar, acemiliğini atmış ve artık amatör astronom olmuş, ileri düzey astrofotoğrafçılık yapan ve ileri düzey derin uzay cisimlerini incelemek isteyenlerin tercihi... İleri düzey bir teleskop istiyorsanız takip sistemli, Go-To özellikli (gökcisimlerinin kendi bulma ve takip etme) bir ürün tercih edebilirsiniz. Bu alanda seçenek çok. 200-300 mm ayna çaplı teleskoplar olduğu kadar, 100 mm ve üzeri mercekli teleskoplar da derin uzay gözlemleri ve profesyonel astrofotoğrafçılık için gerekli.

Kaynaklar

  1. Hürriyet. Hangi Teleskopu Alalım?. (7 Ağustos 2021). Alındığı Tarih: 23 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Hürriyet | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İlber İlber
İlber İlber
66K UP
Öğrenciyim fizik kimya matematik ve biyoloji bilgim iyi. 23 Ağustos 2023

teleskoplar aynalı,marcekli ve melez olmak üzere ayrılırlar yeni başlayanlar için mercekli idealdir nevarki melez olanları en iyisidir Bushman, Celestron, Meade ve Konus en kaliteli ve yeni başlayanlar için ideal markalardır teleskopu alırken teleskopla ilgili parça bilgisi temel bir düzeyede tarih bilgisi ve fizik bilgisi teleskopu kullanırken daha keyifli olanızı sağlayacaktır.[1]

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close