Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Buğra Pamuk
Üye 18 Ağustos 2023 2 Cevap
0

İnsanlar neden yaşlanırlar ve neden yaşlanınca kuvvet derman gibi şeyler kaybetmeye başlar?

385 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Kişisel fikir 18 Ağustos 2023

Yaşlanma ,doğal ve beklenen bir süreçtir.Canlı ,büyür ve fiziksel olgunluğa ulaşır. Olumsuz dış etkenlerin yıpranmada çok büyük payı vardır .Hücre yenilenmesinin yavaşlaması ,fiziksel fonksiyonların eskisi gibi olmamasına neden olur yaşlılık sürecine girilir ve bu süreç dış etkenler minimum olsa dahi kaçınılmazdır.Canlıların yaşam kalitesine göre yaşlanma hali değişebilir örneğin su tüketimindeki yetersizlik deriye doğrudan yansır ve cildin çökmesine neden olabilir bu da hangi yaşta olursanız olun yaşlı görünümü verir.Evet belki beklenen yaşlılık sürecine girmiş olmazsınız ama öyle görünürsünüz.Yani hem beklenen yaşlılık var hem de yaşlı görünme süreci var bunu ayırt etmek gerek.Yaşlanmadan yaşlı görünmenin birçok nedeni olabilir.Yanlış beslenme, sigara, zararlı maddeler, yetersiz su tüketimi, stres ,uzun süreli devam eden uykusuzluk en önemli etkenler olabilir.Hücre yenilenmesinde yavaşlamaya yardımcı etkenler olabilir.Kaçınılmaz yaşlılıkta yeteri olgunluğa ulaşan canlı tüm saydıklarıma özen gösterse dahi yaşlanacaktır.Bu da 70 ve üstü yaşlarda başlayan bir süreç olabilir. Yaşlanmak değil de sağlıksız yaşamak bir yaşam için haksızlıktır bana göre .

Naçizane fikrimi sundum. Bilimsel cevaplarını araştırarak bulabilirsiniz.[1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. M. T. Cicero. (2017). Yaşlı Cato Veya Yaşlılık Üzerine. ISBN: 9786053329862. Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Özgür Batun Uslu
Fizik okumak isteyen bir liseli 18 Ağustos 2023

Hücreler gençken kendini daha iyi ve hızlı yeniler ancak yaşlanınca , zaman geçtikçe hücreler kendini yine yeniler ama eskisi gibi değil , daha yavaş ve daha etkisiz. Bundan dolayı da vücut çöker. Bu 9lwy tamamen[1][1] hücre yenilenmesi ile ilgili[1][1]

Kaynaklar

  1. X. Neden Yaşlanırız Ve Vücudumuzda Neler Değişir?. (16 Ekim 2020). Alındığı Tarih: 18 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Milliyet | Arşiv Bağlantısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close