Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

evren hakkında her şeyi biliyor muyuz şuanda olmaz dediğimiz bazı şeylerin ilerde olma ihtimali var mı mesela ışık hızı geçilemez ?

bildiğim kadarıyla ışık hızının limit hız olmasının sebebi fotonların kütlelerinin olmaması yani maddesel olmaması dolayısıyla fotonlar ivmelenemiyor ama ya onları da ivmelendirebilecek bir yol varsa ivmelenme için kütleye ihtiyaç yoksa ve biz kütlesiz cisimleri ivmelendirmeyi bilmiyorsak ya kuvvet kütle hız tanımlarımız yanlışsa
517 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Bora Menderes
Meraklı bir lise öğrencisi

Her zaman bilemeyeceğimiz şeyler olacak. Bizden milyarlarca yıl sonra gene Dünyadaki (insanlık tekrarlarca yok olup tekrar doğmuştur ) bir insanı düşün. Bu insan, uzay cisimleri birbirinden öylesine uzaklaşmıştır ki insan sadece kendi gezegenini görür başka hiçbir şey görmez çünkü ışığın bile gelirken parlaklığını ve gücünün yitirir. Bu insan başka bir galaksi veya dünya düşünemez, düşünse bile bunu asla kanıtlayamaz. Çünkü uzay cisimleri hakkında bilgimiz bizim onları görmemizden ileri gelir, teorik değillerdir. Bunun gibi de bizim de bulunduğumuz koşullar sebebiyle asla bilmeyeceğimiz şeyler olabilir. Bir örnek daha verirsek bazı sabitler değişiyor. Mesela Hubble Sabiti. Uzaydaki birtakım işlemler de bu sabit üzerinden yapıldığından da bir şeyi tam olarak anlayamamız mümkün.

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Forbes. (8 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 8 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Berkay Yıldız
Lise Öğrencisi

Malesef evren hakkında her şeyi bilmiyoruz. Örneğin karanlık madde, sicim teorisi, süpersimetri, standart modeldeki parçacıklar vb. konular hakkında yeterince bilgi sahibi değiliz.

Işık hızı konusunda da şuanlık evrenin limit hızı olduğunu söylüyoruz ancak hipotetik olarak bu hızı geçebileceğimizi de gösterebiliriz. Örneğin negatif kütleye sahip olan takyon parçacıkları ışık hızından hızlı seyehat ederler. Fakat bu şuanki geçerli olan fizik yasalarına aykırıdır ve gözlemlenmemeştir.

Fakat bundan 100-200 yıl sonra ne olacağını bilemeyiz, belki de her şeyi değiştirecek teoriler veya bulgular ortaya atılabilir.

Tüm Reklamları Kapat

250 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Wikipedia. (7 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 7 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close