Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
İhtiyar Hu
İhtiyar Hu
1,098 UP
Üye
0

Neden bilim; naturalizm-materyalizm varsayımlarına dayanmak zorunda bu varsayımlara dayanmadan bilim yapmak mümkün değil mi?

Neden evrim ağacı kırmızı asaya cevap vermiyor e.a. bilimi kullanarak kendi ideolojik propagandasını mı yayıyor sözler köşküne anında cevap geldi neden?
970 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
251K UP
Krononot

Evrim ağacı bu konuları toptan açıklayıp tekrar üzerinde durmamak için sözler köşküne cevap vermişti. Onları kaale aldığı, onlara cevap vermesi gerektiğini düşündüğü için değil. Zaten verilen cevabı izlerseniz, bunu net anlayabilirsiniz. Bu tarz gençlerin bilimi anlamadan dinlemeden eleştirmeye, yargılamaya kalkması gerçekten inanılmaz cahilce yaklaşımlar. Bilmediği anlamadığı bir konuyu yargılayabilme konforuna sadece ergen olmakla açıklanamaz bir gerekçeyle, akılsızlıkla ihtiyaç hissedilebilir.

Evrim ağacının ideolojik propagandasını yaptığını iddia eden kişi, sözler köşkü vs nin kendi ideoloji-bakış açısının propagandasını yapmasına neden karşı çıkmıyor sormak gerekir. Neyi afişe ettiğin önemli değil çünkü, bunu yapıyor olmayla suçluyorsa kişi, tarafında durduğu odağın da yapmıyor olması gerekir içsel tutarlılık açısından.

Tüm Reklamları Kapat

Hepsini geçtim, bilim hakkında az da olsa bir araştırma, anlama çabası olsa keşke bu tarz gençlerde. Sadece dini açıdan bile ilim çinde de olsa alınız emrini unutmuş, karşısına alıp düşman olabilmiş manipüle edilmiş bu zihinler kendi bakış açılarından nasıl utanmıyor anlamak imkansız. Hiçbir dini referans bilimin kötü gereksiz anlamsız dine karşı olduğunu KESİNLİKLE YAZMAZ. Nasıl oluyor da bu insanlar kendilerini geliştirecek bir disipline düşman olabiliyor...

Bilimi anlasalar, sahip çıkıp dini referanslarla olan ortaklığını ortaya koyarak bütünsel bir bakış açısına geçme çabasına girerlerdi. Ancak gelişim odağında durmadıkları için, anlama kavrama çabasına girmek yerine, kısa yoldan inanarak, taraflaşarak, kutuplaşarak, fanatikleşerek inançlarını afişe etmeye çalışmanın ötesine gidemiyor bu kişiler malesef. Yani evrim ağacı ya da bilimsel odakları suçladıkları niteliklere bizzat sahipler ve daha da kötüsü bu hallerini savunacak kadar körler.

Tüm Reklamları Kapat

Bakış açınız, inancınız, diğer bakış açılarını, inançlarını kapsamıyor, onları bir yönüyle beslemiyor ise şüphe duyunuz. Ya siz inancınızı hiç anlamamışsınız, ya da inancınızı anlamak için daha çok bilgiye, referansa ihtiyacınız var.

Böyle inancını afişe ederek varolmaya çalışan gençlerin maç seyretmeye gitmekle aynı faaliyette olduğunu düşünüyorum. Umarım bir noktada kendilerin dikey objektif bakabilmeyi başarırlar ve artık dalga konusu olmaktan çıkarlar.

479 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (14 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 14 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
9
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close