Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Mustafa Ozan
Mustafa Ozan
61K UP
Üye
1

İnsanlar Uzun Süre Kabul Ettiği Fikirleri Sarsılınca Depresyona Girebilir Mi?

851 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ikra G
Ikra G
1,793 UP
İkra

Bir şeyi doğru olarak kabul etmek,en önemlisi kendi doğrun fikrin olarak kabul etmek uzun bir süreçtir.Kabul etme aşaması ise o fikrin tersini ve düzünü görerek karşıtlarını görerek olur.Bu durumun dışındaki kabullenme ,kabullenme sayılamaz karşıtı hakkında yeteri bilgi sahibi olmadan tek doğruymuş gibi hareket etmek,fikrin sadece işimize yarayacak kısmını görüp geri kalanına kör olmaktır.Kısaca körü körüne bağlanmak,benimsemek,benliğin bilişsel ihtiyacını karşılayabilecek tek gerçek olarak görmek söz konusuysa depresyona sebep olabilir.Soruda bahsedilen depresyonun ; uzun süre tek konuya odaklanıp diğer doğruları es geçmenin,daha sonrasında bu es geçilen konuların,uzun süre benimsediğimiz fikrimiz sırasındaki olayları yorumlamada daha geniş güzergâh , perspektif sunabileceği düşüncesindeki hayal kırıklığı olabilir.Bir fikri öncümüz olarak görmek olayları anlamlandırmada kolaylık sağlar.'Depresyon' durumu dediğimiz şey,tek açıdan bakmanın ,bir spiritüel yasa olarak da "Zihinsel Bağımsızlık Yasası" nın suistimal edilmesi ,sonsuz olasılıklara açılan kapının kapatılması durumudur.

Sandığımızdan daha değişkeniz.Değişimleri,en önemlisi bizi ilgilendiren değişimleri kabul etmek yorucu bir süreç olabilir.Sonuca bağlılık çoğu zaman mantıklı değildir.Her düşünce zıttıyla vardır mutlak doğru yoktur,kabul ettiğiniz doğrunun zıttını kabul eden de vardır .Zihinsel Bağımsızlık Yasası yapı olarak entelektüel olan bizler için göz ardı edilmemesi gereken bir yasadır

- Aynı nehirlere iki defa inemezsin. Çünkü aynı nehirlere inenlerin üzerine her zaman yeni sular gelir.-Herakleitos

Tüm Reklamları Kapat

462 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. İnsanlar Neden Ve Nasıl Fikir Değiştirir?. (12 Kasım 2019). Alındığı Tarih: 12 Kasım 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Zihinsel Bağımsızlık Yasası. (12 Kasım 2019). Alındığı Tarih: 12 Kasım 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close