Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Genç Mühendis
Genç Mühendis
334K UP
Üye 5 Temmuz 2021 4 Cevap
4

Olgunluk nedir? Olgunluk hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İçindeki çocuğu öldürmek "olgunluk" mu oluyor?
5,047 görüntülenme
Olgunluk nedir? Olgunluk hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Olgunluk nedir? Olgunluk hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Hayat konusunda deneyimli bir birey 9 Temmuz 2021

Olgunluğun tanımı şöyledir:

Canlının, herhangi bir özelliğinde ya da tüm özelliklerinde yapı ve işlev açısından yetişkinliğe özgü olan düzeye ulaşması.

Tecrübelerimiz bizi olgunlaştıran etmenlerdir, tabii bu yaşadığımız tecrübelere ve tecrübe sıklığına göre değişir veya tecrübeleri bireyin ne kadar iyi değerlendirdiğine göre.

Tüm Reklamları Kapat

Bence olgunluğun içimizdeki çocuğu öldürmek ile alakası yok çünkü eğlenmeyi seven bir birey de ciddi bir birey de olgun veya olgun olmayan olarak tanımlanabilir. Mesela genel olarak insanların heyecan yaptığı, eline yüzüne bulaştırdığı şeyleri tecrübelerinin getirdiği alışkanlık ile düzgün bir şekilde yapıyorsa bireyi olgun olarak tanımlayabiliriz.

Yani çocuksu veya ciddi bir birey ortama göre nasıl davranabileceğini biliyorsa olgundur bence. Düşüncelerini değerlendirmek doğru ölçüt olmaz çünkü bunun yine net bir skalası yok.

288 görüntülenme
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Özgür Karabulut
İçindeki çocukla 42 yıldır yaşayan biriyim 8 Temmuz 2021

Merhabalar, soru başlığını görünce aklıma ilk gelenler resimdeki sözlerle neredeyse aynı. Ben de olgunlaşmak denilen şeyin yaptığı geçmiş hataların ve onlardan alınan derslerin sayısının, yeni hatalara oranla çok daha fazla olması durumu olarak tanımlıyorum. Yani artık daha az ve seyrek hata yapmaya başladığınızda olgunlaşıyorsunuz demektir.

“İçinizdeki çocuk” meselesi aslında bundan biraz daha farklı bir mesele. O çocukla yaşamak ve onu her ne pahasına olursa olsun korumak olgunlukta da mümkündür. Hayata ve yeniliğe dair heyecanı ve hevesi kaybetmemekten geçiyor onun da yolu.

42 yaşındayım ama 20’den fazla değil hissettiğim yaş. Yaş ortalaması 8 olan mahalle çocuklarıyla haftasonu maç yaparım ama onlar gibi davranarak, çocuklu ev gezmelerinde çocuklarla birlikte yemek yer, onların oynadığı yerde otururum, büyüklere sadece bir selam verir geçerim. Muteber bir mesleğim var, koca koca şirketlere danışmanlık yapıyorum. Beni tanıyan çoğu insan, özellikle 8 yaş büyük ağabeyim, hiç büyümediğimi söyler. On yıl önce bunu bir eleştiri olarak söylerken bugün gıpta ile söylüyor.

Tüm Reklamları Kapat

İçinizdeki çocuk, siz onu koruduğunuz müddetçe sizi bırakmaz, olgunlaşmanıza da engel olmaz. Bunlar benim kişisel fikirlerim, paylaşmak istedim. Buna vesile olan sorunuz için teşekkür ederim .

516 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mustafa Erhan
Öğrenmeyi öğrenmeye çalışıyorum. 12 Temmuz 2021

Bugüne kadar binlerce tanım yapılmış olmalı olgunluk için. İşte tam olarak da buradan bakmalıyız diye düşünüyorum. Herkesin olgunluk tanımının farklı olmasıdır olgunluk. Çünkü her şey varoluşları nedeniyle değerlidir ve farklıdır. Bu farklılıkların ulaşacağı seviye her zaman birbirinden de farklıdır.

204 görüntülenme
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Özkan Özcanan
depresif biri 17 Haziran 2023

Olgunluk bana göre içindeki çocuğun ölmesidir.Benim içimdeki çocuk erken yaşta öldü olgunluğun yanına birde depresiflik eklenince daha kötü oldu ortamlarda daha ciddi kalma,yaşıtlarının yanında onlar gibi eğlenememek sıkıcı birisi olmak bu nesile göre çok berbat bir şey daha berbat bir şeyde tam içindeki çocuk tekrar canlanacakken birisinin sana olgun durman gerektiğini söyleyince dahada içe kapanıyor insan

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close