Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
23

Fizik okumak için ne yapmalıyım?

14,230 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Ali Mert Turaçlar
Physics B.Sc

Merhaba Mert, öncelikle fizik bölümü okumak (her ne kadar insanlar tarafından önyargıyla karşılanan bir hedef olsa da) çok önemli ve güzel bir hedef.

Fizik bölümü okuyarak çok fazla yere gelebilirsiniz. Uzay bilimleriyle ilgilenebilir, kuantum fiziğiyle ilgilenebilir veya mühendislik temelli, yazılım temelli çalışmalar yapabilirsiniz. Fizik bölümü, bu konuların bir çoğunda genel bir temel hazırlıyor fakat fizik bölümü okumak tek başına yeterli olmuyor. Yoğunlaşmak istediğiniz konuyu seçerek lisanstan sonra yüksek lisans ve doktora yapmanız gerekecek. Asıl sevdiğiniz, ilgilendiğiniz konularla çalışma fırsatını yüksek lisans ve doktorada yakalayacaksınız.

Tüm Reklamları Kapat

CERN, NASA, ESA ve DESY gibi yerlerde çalışmak istiyorsanız bunu kesinlikle fizik okuyarak (ve gerekli yüksek lisans, doktora çalışmalarını yaparak) başarabilirsiniz. Örneğin CERN'de bir deneyin teorisini geliştiren fizikçiler, o teoriyi yazılıma dönüştüren yazılım mühendisleri / fizik okuyup yazılıma yönelmiş kişiler ve deney düzeneğini hazırlayan mühendisler bir arada çalışır. Benzer durum tüm kurumlar için geçerlidir. Bu yüzden böyle yerlerde çalışmak için fizik okumak zorunda değilsiniz (ama fizik okuman avantaj sağlayabilir). Ancak işin mühendisliğinden çok fiziği, teorisi ve uygulamasıyla ilgileniyorsanız fizik bölümünü okumanız sizin yararınıza olacaktır.

Eğer NASA, ESA veya Tübitak UZAY gibi yerlerde işin biraz daha uzay tarafıyla ilgili çalışmak istiyorsanız astronomi ve uzay bilimleri bölümü de sizin için faydalı olabilir. Fakat fizik bölümü mezunu olduktan sonra elinizde çok fazla seçenek olacak iken astronomi bölümü mezunu olursanız kısmen daha kısıtlı seçim şansınız olacak. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

2,418 görüntülenme
16
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Barb Hub
Barb Hub
19K UP
fizik doktora ogrencisi

Fizikci diye tabir edilen bilim insanlarindan olabilmek istiyorsan fizik bolumunu bitirmelisin. Sonrasinda gidecegin, gitmek istedigin yere gore ya yuksek lisans+doktora ya da sadece doktora yapman gerekmekte. Ardindan akademide calismaya devam etmek istiyorsan doktora sonrasi post-doc yapman beklenir. 2 ya da 3 post-doc. Toplam sure asagi yukari 15-20 yilini alir.

Fizigin alfabesi/dili/dini/ matematiktir. Cok iyi matematik bilmen gerekir. En azindan belli bir seviyeye cikana kadar sonrasinda teorik/kuramsal fizikte kalmak istiyorum dersen matematigin sonu gelmez.

Tüm Reklamları Kapat

Kodlama ogrenmek sarttir.

Fizik bolumu + matematik + kodlama + Ingilizce mahserin dort atlisidir baslangic seviyesindeki insanlar icin.

Tüm Reklamları Kapat

Cern ya da Nasa demissin. Ikisi cok farkli alanlar. Hedeflerini belirlerken romantizmden uzak durmani tavsiye edebilirim. En azindan bir noktaya kadar.

Korkutmak ya da seni bu alandan kacirtmak adina soylemiyorum ama kafayi kirmak tabirini gerceklestirirsin.

Gunun sonunda, harcadigin zaman gosterdigin emek somutlastiginda tatmin duygusu her yerini kaplar.

Herkese bir doz fizik tavsiye edebilirim =)

Umarim az da olsa yardimim dokunmustur.

ps: Baskasina sorma, kendin otur, oku, ogren, arastir. Kimsenin kafasiyla yol alma.

2,710 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
26
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ali Mert Turaçlar
Physics B.Sc
Orijinal Soru: Fizik bölümü okumak hakkında bilgi verebilir misiniz?

Merhaba,

Lisans eğitiminize başladığınız zaman ilk iki sene mühendislerle (neredeyse) aynı temel eğitimi alıyorsunuz. Temel fizik, kimya ve kalkülüs dersleriyle 2 sene geçiyor. Bunun yanındaki ders seçimleri üniversiteden üniversiteye küçük değişiklik gösterebilir ama genel hatlarıyla sizi fizik eğitimine hazırlayan iki sene geçiyor.

Tüm Reklamları Kapat

Dördüncü döneminizden itibaren bölüm dersleri yoğunlaşmaya başlıyor. Buradan itibaren yoğun matematik bilgisi gerektirecek fizik konuları işlenmeye başlıyor. Örneğin kuantum fiziği, modern fizik veya klasik mekanik gibi. Teorik derslerinin yanı sıra o derslerin uygulaması da oluyor, belirli lablarda belirli deneyler yaparak o konuları daha rahat kavrama imkanı buluyorsunuz. Fizik bölümünde mezuniyet sonrası, programlama dilleri ve algoritmalar oldukça önemli. Bu yüzden eğitiminiz sırasında (muhtemelen) programlama dersleri de alacaksınız.

Sonuç olarak, fizik bölümü okuması oldukça meşakatli bir bölüm. Neredeyse bölüm derslerinin tamamında matematikle iç içe olacaksınız. Bu yüzden matematikle aranız yoksa zaman zaman sıkılabilir ve zorlanabilirsiniz. Ama bu sizin için bir sorun değilse ve çalışması her ne kadar zor olsa da, fizik bölümü okuması ve çalışması çok zevkli bir bölüm.

1,420 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yeditepe Üniversitesi. Fizik Bölüm Dersleri. (23 Mart 2021). Alındığı Tarih: 23 Mart 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
14
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İlber İlber
İlber İlber
15K UP
Öğrenciyim fizik kimya matematik ve biyoloji bilgim iyi.

Spesifik ve önemli disiplinlerden biri olan fizik için merak,matematik,azim hat saflarda olmalıdır.Çok çalışmak yaptığınız her işte fiziği görmek gerekir.Her kişi çok az zamanda fizik öğrenme isteğinde olması çok yapılan yanlıştır.Yıllar verilmesi gereken uçsuz bucaksız bir okyanus misali bir disiplindir fizik.Düzenli tekrar gerektirir.Gelişmiş birisi olmak için.alt dallara ayrılsada her biri birbirini destekler ve sonu olmayan problemler ve teromler,ispatlar,kanıtlar ve güncel gelişmeler için durmadan çalışmak gerekir.

Hayat bisiklet gibidir durmadan sürmek gerekir. (Albert Enistein)[1]

Tüm Reklamları Kapat

214 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close