Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

20 yaşındayım ve polis olmak istiyorum ancak altyapım yok, dershaneye gitmeli miyim?

865 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Can Temir
Can Temir
8K UP
Psikoloji Öğrencisi

Merhabalar

Bu dediğiniz sorunun cevabının sadece kişiye ve kişinin özelliklerine bağlı olmasıyla birlikte sizi bu konuda biraz bilgilendirebilirim. Üniversite sınavına hazırlandığımda dönemde neredeyse yarıyıl tatiline kadar dershaneye gidip devamında tek başıma çalışmıştım. İki tarafında avantajları ve dezavantajları var.

Eğer dershaneye gidersiniz dershane size iyi bir çalışma alışkanlığı ve özdisiplin kazandırır. Etraftaki herkesin bir şeylere çalışıyor olması ve dershanelerin her hafta yaptıkları deneme sınavlarıyla (sınav sonuçlarına göre alt sınıfa veya üst sınıfa çıkılıyor) oluşturdukları rekabet ortamı son derece faydalı ve kişileri öne atan birer faktör. Aynı zamanda birçok dershane öğrencilere ücretsiz etüt (öğretmenle birebir ders) alma imkanı veriyor ve öğretmenlerle öğrenciler arasında oluşan arkadaşlık ortamı da cabası. Bir diğer yandan bakmak gerekirse ücretleri son derce pahalı. Üstelik herkesin öğrenme düzeyi eş değil: Bazı konularda artık görmekten ezberlediğiniz şeyler diğerleri anlamadığı için defalarca öğretmenler tarafından tekrar ve tekrardan anlatılıyor; aynı şekilde senin anlamadığın kısmı bütün sınıf anladıysa bu sefer sen anlamadan hızlı geçiliyor bu bir dezavantajı.

Tüm Reklamları Kapat

Eğer kendi başınıza çalışırsanız zamanınız çok daha bol olacaktır. Üstelik dershane verdiğiniz paranın belki de dörtte biriyle sizi son derece öne taşıyacak kitapları alabilirsiniz. Youtube'de çokça hoca var ve çoğu yetkin kişiler. Onlarla gitmek dershanedeki hocalarla gitmekten çok daha avantajlı; çünkü patron sizsiniz istediğiniz dersin istediğiniz kısmını istediğiniz an açıp tekrar edebilirsiniz. Şuan kapalı lakin ben çalışırken kütüphaneler de bana son derece faydalı olmuştu. Tek başınayken konular da çok çok çok daha hızlı bitiyor. Ama aynanın bir diğer yüzünde durumlar zorlaşabilir. Eğer sizin bir özdisiplininiz yoksa, kendinize hakim olup program yapamıyorsanız evde tek başınıza çalışmaya karar vermek muhtemelen sizin üniversite sınavına hazırlık döneminizi 1 sene daha uzatan bir durum olur. Bu yüzden bu doğrultuda kendinize iyi bilmek lazım: "bende bu özdisiplin var mı?" "Bu uzun süreçte hiç sıkılmadan ve usanmadan kendi kendime ders çalışabilir miyim?" Aynı şekilde bu tek başınıza ders çalışma ortamınızda etrafınızda ders çalışan kimse olmayacak ve sizi hırslandıran bir rekabet ortamı muhtemelen oluşmayacak. Bunu çözmek için bir arkadaşım dershanelerle anlaşıp deneme sınavı başı 10 tl ye bu rekabet ortamını sağlıyordu siz de belki bunu yapabilir ve kendinize bu ortamı sağlayabilirsiniz.

Bir diğer seçenek özel öğretmenle çalışmak. Bu seçenek benim yapmamış olmama karşın son derece etkili. Öğretmen size dershanenin sağladığı özdisiplin ve çalışma düzenini oluşturur. Eğer şanslıysanız ve bu öğretmen aynı zamanda bir dershanede öğretmense muhtemelen sizin dershanedeki deneme sınavlarına da dahil olmanızı sağlayarak bu rekabeti sağlar. Üstelik fiyatı da dershanenin yaklaşık yarısı kadardır. Bu yöntemi kendim denemediğim için olumsuz taraflarına hakim değilim; lakin şuan YKS'ye tekrar çalışacak olsam muhtemelen başvuracağım seçenek bu seçenek olurdu.

152 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Rüştü Hoca. (video, 2021). Harika Bir Türkçe Ve Edebiyat Öğretmeni. Not: https://www.youtube.com/channel/UCyohoF5P2JFvc3KLLZRwDug.
  2. Halil Koyuncu. (video, 2021). Sıkmadan Eğlendirerek Matematik Anlatan Harika Bir Öğretmen. Not: https://www.youtube.com/c/Matemati%C4%9FinG%C3%BClerY%C3%BCz%C3%BC/featured.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close