Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
4

Girişimciliğe yeni başlayan insanların en sık yaptıkları hatalar nelerdir?

Diyelim ki yeni bir şeyler üretmek istiyoruz ve belli bir alanda girişim yapacağız. Bu yola çıkaraken yapılan en sık hatalar nelerdir? Eğer bu yollardan geçtiyseniz, yeni başlayanlara verebileceğiniz öneriler neler olur? Siz neleri başardınız ve hangi hatalara düştünüz?
731 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap

Girişimde yapılan en büyük hatalardan biri araştırma yapmamaktır. Eğer bir konu hakkında bir işe koyulacaksa öncelikle konu hakkında diğer insanların ne yaptığı hakkında sıkı bir araştırma yapılmadır. Ancak bundan daha büyük bir hata varsa o da nereden başlanacağı ve nasıl yapılacağı ile ilgili soru sormaktır. Çünkü sorduğun sorulardan yola çıkarsan ancak soru sorduğun kişiler kadar ileriye gidebilirsin hatta muhtemelen o kadar gidemezsin bile. O yüzden araştırma güzel yapılmalı ancak iş deneyim kısmına geldiğinde orada yalnız olmalısın çünkü girişim konusunda en başarılı olan insanlar; Elon Musk, Warren Buffet, Bill Gates gibi insanlar hep denenmeyen şeyleri denemişlerdir ve aykırı olan fikirleri hayata geçirmişlerdir. O yüzden eğer başarıyı yakalamak isteyen dostlarım var ise kendi yollarını çizmek ile başlasınlar derim.

268 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İlyas Korkmaz
Araştırmacı

"Girişimci" çok genel bir kavram, bu yolda yapılan hata girişimin türüne göre değişir, örneğin diyelim ki oyun geliştirmeye yönelik bir girişimde bulundun, sonuçta ne yaparsan yap vakit harcayacaksın, zaman kıymetlidir, ciddi ve iyi araştırılmış bir projede bulunmazsan bu senin çöküşün olur, hayatın mental ve maddi olarak daha da zora girer, eğer kazanırsan ikinci projeye başlayabilirsin, burada vermek istediğim mesaj girişim yeni başlanmışsa dışarıdan bakıldığında oyuncak gibi durabilir ama riskli bir iştir, çevrendekiler başlangıçta seni hiç ciddiye almasa bile o riski senin hissetmen gerekir. Şununda üstünü çizmek gerek, girişimciler başarılı olmadığı sürece toplum tarafından hiçbir zaman ciddiye alınan tipler değillerdir, bunun psikolojisini kaldırabilmen gerekir.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Turkiye Uzay
Turkiye Uzay
10K UP
turkiye uzay

Girişimcilikte yapılan en sık hata açılış giderlerini ve aylık standart giderler, aylık gelirlerin tam hesaplanamamasıdır.

Diyelim bir çalışan çalıştıracaksanız size aylık maliyeti : 2.900 tl maaş + 1.250 tl sigorta + 220 tl yemek + 200 tl yol + 300 tl kıdem tazminat ayırması = 4.870 tl.

Görüldüğü üzere işletmenizde 1 kişi çalıştırmanın aylık maliyeti 4.870 tl civarıdır. Ayrıca sizede en az aylık 2.900 tl + 1.000 tl bağkur, 220 tl yemek + 200 tl yol = 4.320 tl. kalması gerekirki iş yaptığınıza değsin.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca dükkan kira ise aylık kira gideri hesaplanır.

Aylık elektrik masrafı hesaplanır.

Aylık su masrafı hesaplanır.

Aylık iletişim masrafı hesaplanır.

Tüm Reklamları Kapat

Aylık 200-300 tl muhasebeye verilecek ücret hesaplanır.

Bu giderleri göz önünde alıp dükkan - mağaza açılmalıdır. Bu giderleri görmezden gelip dükkan açılırsa sonu hüsran ile bitecek ya devren satılık ilanı verilecek veya dükkan kapatılıp gidilecek.

Dükkan açacağınız sektöre göre aylık giderler, aylık gelirler değişiklik gösterebilir.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close