Pandalar bambu ormanlarının devamlılığı için elzem hayvanlar.
Temelde tüm ormanlar için besin ağı 4 ana katagoriye ayrılıyor.
1) Üreticiler: en alt tabaka ve sayıca en fazla canlının bulunduğu ayrıştırıcılar: bunlar çürükçül bakteriler, solucan, protozoa, mantar çeşitleri...
2) Birincil tüketiciler: otçul beslenenler; ruminantlar (geyik...), panda, küçük kemirgenler (sincap, fare, köstebek...), böcekler ve sinekler..
3) ikincil tüketiciler: küçük avcılar; yırtıcı kuşlar (şahin, kartal...), baykuş, orman kuşlar (solucan, böcek ile beslenen örneğin ağaçkakan...tilki, gelincik, sansar, kokarca...
4) Büyük tüketiciler: büyük avcı, ayı, kaplan, kurt, yaban kedisi...
Bu besin ağı ne kadar karmaşık ve çeşitliyse orman da o kadar stabil yani kalıcıdır. Bu besin zincirleri var olduğu sürece orman da sağlam kalır ve ihtiyaca göre yine bu ekosistemindeki hayvanlar sayesinde sınırları genişler.
Pandalar bambu ormanları için yukarıdaki listede 2. sırada. Bambuları tüketerek tohumların yayılması ve çürümenin hızlanmasında rolleri var. Bu sayede ikincil tüketicilerin hayatta kalması, kendisiyle avlanan kaplanlar gibi büyük tüketicilerin hayatta kalması, bambu ormanlarının devamlılığı pandalara bağlı. Ayrıca bambu ormanları insanların geçim kaynağı.