Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

eşcinselliğimi bir türlü kabullenemiyorum yardımcı olabilir misiniz?

islami usulleri çok iyi biliyorum ve 12 yılımı islama verdim fıkıh hadis usulü okudum ama bir türlü kendimi kabul edemiyorum. tavsiyelernizi bekliyorum güzel insanlar.
1,109 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
251K UP
Krononot⁸

Zihnimizde oturtmamız gereken şeyler var dengeli ve rasyonel bakabilmek için.

Biyolojik - yapısal kökenli bir durum, kişinin elinde olmadığı için, kişi konunun sorumlusu değildir. Otistik bir bireyi, popülasyonun çoğunluğu gibi olmaması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmak nasıl mantık hatası olacak bir durumsa, cinsel tercihlerin çoğunlukla aynı olmaması da kişinin olumsuz duygudurum üretmesine neden olmaması gereken bir durumdur. Sosyal ilişkilerimizin yoğunluğu, birbirimize benzemeyle doğru orantılı bir etkileşim kalitesi sağlıyor. Henüz cinsellik odaklı (sürüngen beyin - limbik sistem) merkezli bir gelenek - kültüre sahip olduğumuz için düşüncelerimizden - karakter yapımızdan çok, tavrımız ve cinsel kimliğimiz okunuyor öncelikli olarak muhatabımız tarafından. (İletişimde olunan kişinin cinsiyeti, sahip olduğu karakter ve fikirlerden önemli olmasının istemi, kültürel yapının karakteristiğini vermekte) Ataerkillik, yaşamda kalmada fiziksel gücün üstünlüğünü menfaat üzerinden kutsayan anlayışın kültürle aktarımı, sosyal erkek rolünü, erkek bireyin kişiliğinden karakterinden bağımsız olarak beklemeyi benimser. Erkeklik üstün, kadınlık aşağı bir değerdir böyle sosyal yapılarda. Kadın, erkekle eşit olabilmek için ekstra çaba göstermek zorundadır. O da çalışmak para kazanmak, başarmak zorundadır ki, erkekle eşit olabilsin. İşte böyle kutuplaşmış bir cinsel rol kodlarına sahip bir kültürde cinsel tercihin farklılığı, zihinsel bir problemden daha marjinal bir duruma dönüşür. Kişinin sosyal yapıda var olması daha çok cinsel rolü üzerinde gerçekleşeceği için (üreme merkezli), özellikle kutsanmış sosyal erkek rolünün en ufak bir sapması, ciddi bir sorun olarak algılanır.

Tüm Reklamları Kapat

Bu yüzden cinsel rol farklılıkları (aslında sandığımızdan daha fazla cinsel çeşitlilik mevcut), bireyin kendi farkındalığı ile çözülebilecek bir doğal durum.

Yaradan inancı olan biri, kendi seçmediği bir durumun kaynağının yaradan olduğunu anlaması, ve kendi oluşturduğu bir durumdan dolayı o kişiyi cezalandırmak için bekleyen bir kötü dev olmadığını zihninde oturtması gerek. Kişi otistik ise, bundan dolayı nasıl cezalandırılmayacaksa, eşcinsel olmak, cezaya neden olmaz tek başına. Kişinin inancıyla çelişmek zorundaymış gibi hissetmesi de anlaşılması zor bir durum, çünkü bir inanç bireyin cinsel yönelimlerine göre muamele ediyor olamaz. Sosyal yapıyı bozma, kişisel ilişkilere zarar verme vs den bağımsız olarak sadece cinsel role bağlı bir özel muamele ve ceza kurgusu, insan üretimi gibi durmakta. İlahi metinlerde gördüğümüz üzere zaten evli olup hemcinsini merak ederek arzulayan bireyler hedeftir.

Tüm Reklamları Kapat

Kendi zihnimizde ürettiğimiz ceza vermeye hevesli, nereden bulsam da ateşe atsam diye bekleyen tamrı tasvirini unutsak iyi olur. Kendini ateist olarak tanımlayıp kendi zihninde ürettiği tamrıyı reddeden anlayışlar gibi, aynı şekilde ürettiğimiz tamrılara inanıyor olabiliriz.

Dim ve tamrı dan önce, kendi içimizde bir dengeye, rasyonel bakışa ulaşmak zorundayız. Aslında olduğumuz kişiyle barışmadan - dengeye yaklaşmadan genel konularda da fikrimiz bakışımız netleşemeyecek.

Biz kendimizden emin isek, yeterli derinleşme çabamız varsa, bu tarz konuları hayatımızın merkezine koyarak, insanların bize yüklediği değer üzerinden algılamayacağız kendimizi. İçinde bulunduğumuz kültür yapısı ne olursa olsun, bizim kendimizi objektif ele alma çabamız, kişilerin bizi nasıl gördüğünden çok daha önemlidir.

Hayatımızın merkezinde KENDİMİZ olmadığımız sürece, çözüm arayışları başka kişiler ONLAR referanslı olacak, korunma - kaçma amaçlı olacak. İç referanslar kuvvetliyse, bütün herkes suçlasa da, kişi merkezinde kalıp dengesini koruyabilir. Konu ne olursa olsun.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ekin Günay
Ekin Günay
59K UP
bir LGBTQ+ üyesi

Her ne kadar eşcinsellik islama karşıdır şeklinde bir algı toplumumuzda bulunsa da sana şu şekilde cevap verebilirim;

  • İhsan Eliaçık'ın konu hakkında bir açıklaması var. Okumanı tavsiye ederim ve kaynakçaya da link bırakıyorum. İslam eşcinselliğe karşı değildir, Osmanlı'da bile görülen şeylerdi bunlar diyor kendisi.
  • Bu konuyu araştırırken şöyle bir videoya da denk geldim. Ramazan kutlayan bir LGBTQ+ bireyinin yapmış olduğu bir Youtube videosu.
Ramazan kutlayan müslüman bir LGBTQ+ üyesi
Ramazan kutlayan müslüman bir LGBTQ+ üyesi
Pink News
  • Müslüman LGBTQ+ üyelerinin bir festivali bile mevcut. Yalnız değilsin!
Müslüman LBGTQ+ bireylerinin festivali hakkındaki haber yazısından bir fotoğraf
Müslüman LBGTQ+ bireylerinin festivali hakkındaki haber yazısından bir fotoğraf
BBC News
  • Asla ama asla kim olduğundan vazgeçme. Hiç bir etiket seni tanımlamayabilir bile, bu bir problem değil. Sen nasıl hissediyorsan öylesin. Seni sindirmelerine, yok saymalarına izin verme. Gurur duyulması gereken bir şeydir insanın kendi kimliğini keşfetmesi ve kabullenmeye çalışması. Zor ama güzel.
  • Son olarak;
Allah loves equality (Allah eşitliği sever)
Allah loves equality (Allah eşitliği sever)
Advocate
161 görüntülenme

Kaynaklar

  1. C. Wilson, et al. Lgbt Muslim Festival: 'We Don't Just Have One Identity'. (24 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 24 Aralık 2020. Alındığı Yer: BBC News | Arşiv Bağlantısı
  2. Pink News. Celebrating Ramadan As A Lgbt Muslim. (24 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 24 Aralık 2020. Alındığı Yer: Youtube | Arşiv Bağlantısı
  3. İhsan Eliaçık. İslam Eşcinselliğe Değil, Zorbalığa Karşıdır; Osmanlı'da Bile Zenne Hukuku Vardı!. (24 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 24 Aralık 2020. Alındığı Yer: T24 Bağımsız İnternet Gazetesi | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close