Yeni Keşfedilen "Kuzen Gezegen" Kepler 186f'te Gün Batımı...

Özgün İçerik Nedir?
Bu yazı, Evrim Ağacı'na ait, özgün bir içeriktir. Konu akışı, anlatım ve detaylar, Evrim Ağacı yazarı/yazarları tarafından hazırlanmış ve/veya derlenmiştir. Bu içerik için kullanılan kaynaklar, yazının sonunda gösterilmiştir. Bu içerik, diğer tüm içeriklerimiz gibi, İçerik Kullanım İzinleri'ne tabidir.

Gün içerisinde sonunda, ilk defa Dünya ile aynı boyutlarda olup yıldızının yaşanabilir bölgesinde bulunan bir gezegenin keşfedildiğini duyurmuştuk.
Konu hakkında bilgiler geldikçe, bilim insanları da yeni analiz sonuçlarını paylaşmaya başladı. Burada, Dünya ile Kepler 186f'te gün batımının bir kıyaslaması görülüyor.
Sol tarafta Karayipler'de bir günbatımı gözüküyor. Sağ tarafta ise aynı görüntü, kuzen gezegenimizde meydana gelseydi nasıl görüneceği gösteriliyor. Görüntünün daha farklı olmasının nedeni, gezegenin atmosferiyle alakalı değil, çünkü muhtemelen kuzen gezegenin atmosferi bizimkine çok yakın. Ancak bu gezegenin döndüğü yıldız bir M-tipi cüce, dolayısıyla bizim Güneş'imizden aldığımızın 3'te 1'i kadar enerji alabiliyor. Bu da, gezegene ulaşan foton sayısının daha az olmasına neden oluyor.
Şu anda gezegendeki yaşam koşulları tam olarak bilinmiyor. M tipi bir yıldız etrafında olmasından ötürü tamamen buzla kaplı olabileceği gibi, Mars gibi tamamen kuru da olabilir. Ancak ola ki koşullar umulduğu gibiyse ve sıvı su varsa, belki de çoktan bu gezegende yaşam evrimleşmiş olabilir!
Görüntü, Arecibo Porto Riko Üniversitesi Yaşanabilir Gezegen Laboratuvarı tarafından oluşturuldu.
Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.
İlginizi Çekebilecek Sorular
- Bir film çektiğimizi düşünelim. Film, hareketin her anını çekmeli. Arada çekilmeyen hiç bir an kalmamalı. Bu filmin uzunluğu ne kadar olurdu? Sonsuz?
- İçerik üretmedeki, 6. Kaynak kuralı diyor ki, türkçe içerikli bütün kaynaklardan uzak durmanız önemle rica edilir, bunun sebebi nedir?
- Evrim ağacının hisseleri var mı varsa nerden satın alabiliriz?
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- E. Mack. How A Sunset Might Look On Earth's New Cousin Kepler-186F. (29 Nisan 2020). Alındığı Tarih: 29 Nisan 2020. Alındığı Yer: CNet | Arşiv Bağlantısı
Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 27/01/2021 10:20:27 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/2196
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.