Tek kuvvet ile neyi ima ettiğinizi tam olarak anlamadım. Lakin şuna değinmek lazım, çok tartışması dönüyor zira. Bir ortaokul çocuğuna genel göreliliği ders olarak anlatamazsınız. Öğrendiğimiz bilgilerin bir sırası olması gerekiyor. Daha dört işleme yeni alışmış bir çocuğa, tensör analizi içeren konuyu anlatmak, ezbere biat etmesini ummaktan başka bir şey olmuyor. Bunun yanında, algılarını verimsiz bir şekilde yönlendirmiş oluyorsunuz.
Bu durum kalkülüs bilmeden diferansiyel geometri öğrenmeye çalışmaya benziyor. Henüz temel fizik bilmeyen bir çocuğa bunu anlatmak sadece kafa karışıklığına ya da sadece ezber dolayısıyla konunun yine anlaşılmamasına neden olacaktır.
Mutlakçı bir görüş hakim derste anlatılacaklar konusunda. Lakin bu oldukça hatalı ve sizi temin ederim, bilimin son bilgileri derslerde anlatılıyor olsaydı, kimse hiçbir şey anlamazdı.
Özetle, bilgileri sırasıyla öğrenmekte bir sakınca yok. İnsanlık olarak bunları nasıl sırasıyla keşfettiysek, aynı sırayla hazmederek öğrenmemiz gerekiyor.
Bu soruya nasıl bir kaynak verebileceğimi hiç bilmiyorum. O nedenle genel görelilikle ilgili bir yazı bırakıyorum.
Kaynaklar
- Ö. Kayalı. Genel Görelilik: Eşdeğerlik İlkeleri. (29 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 29 Aralık 2020. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı