Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Kas Par
Kas Par
6K UP
Üye 26 Mart 1 Cevap
2

Yaşam potansiyeli olan gezegenlerde zeki yaşam olsa bizi nasıl bulurlardı?

Samanyolunda yaşam olma ihtimali olan 300 milyon gezegen var. Birini tespit etsek de bunu onlara hızlı bir şekilde iletebilecek bir teknolojimiz yok. Diyelim bizden önce onlardan biri bizi buldu ve bize mesaj gönderdi. Bunu yapma becerisine sahip olan bir medeniyet bizden ne kadar ileri düzey olabilir?
326 görüntülenme
Yaşam potansiyeli olan gezegenlerde zeki yaşam olsa bizi nasıl bulurlardı?
Yaşam potansiyeli olan gezegenlerde zeki yaşam olsa bizi nasıl bulurlardı?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
İsmail Yüksekyayla
Düşünen bir canlıyım 26 Mart

İnsanlar bunu düşünerek hata yapıyor benim açımdan çünkü insanlar halen gelişmemiş canlılardır, kendilerince geliştiklerini zannetseler de uzay için fazla cahiliz. Henüz karadeliklerin içinde neler olup bittiğini bilmeyen insanlar, zeki canlı türlerini araştırmak istiyor! Bu rotasını bilmediğin bir noktaya doğru yola çıkmak gibidir, zeki yaşamın olup olmadığını bilemden zeki yaşam aramakta fazla cahilliğin göstergesidir. Öncelikle elimizdeki somut şeylere odaklanmamız lazım aradığımız şey aslında gözlerimizin önünde olabilir. soruyorum, biz mi bu evreni bulduk yoksa bu evren mi bizi buldu? uzay sürekli genişleyen bir madde ise içerisine dışardan aldığı şeyler de olmalı, yada tam tersine genişlediği zaman önündeki maddeleri iten bir şey olmalı. biz içeri girmiş te olabiliriz yada içerisinde olduğumuzu sandığımız uzay bizi aslında dışarı doğru iten uzay da olabilir. Uzayın akılalmaz karmaşıklığı insanlara bazı şeyleri araştırmamasını söyler mesela zeki canlı türlerini aramak gibi çünkü dışarı doğru itilme olasılığımız varsa itildiğimiz alanda yine kendimizi buluruz, nasıl olur dersen benim teorimi anlatayım sana.

Uzay kendini sürekli kodlayan bir yapıdır, ileriye doğru genişlemeden önce ileriyi yaratmak(kodlamak) zorunda kalır bu da genişlemesine neden olur. peki kendini nasıl kodlar? Uzayın kütlesinin sürekli değişmesinin nedeni genişlediği alanda alışveriş yapmasından kaynaklanır. Uzay dış alandan aldığını iç alandan geri atar, belli bir alana doğru genişlemediği için iç alandan atılmadan dış alandan geri alır. Buda demek oluyor ki uzay aslında genişlemez, kendi içerisinde büyür. Zaman uzayda farklı ilerlediği için ne zaman atıldı ne zaman alındı kavramı belirsizdir buda tekrar uzayın kendi içerisinde büyüdüğünü gösterir, bomboş bir oda düşünün içerisinde bir sandalye olsun siz sandalyeyi her dışarı fırlattığınızda hiçbir şey olmamış gibi tekrar yerinde beliriyor bu çok hızlı gerçekleştiği için aynı maddeden birden fazla oluşmuş oluyor. Bir telin ucunu yandırıp hızlı bir şekilde dönderdiğiniz zaman adeta bir yuvarlak çizer, bu da onun gibidir. Yani ne kadar ararsak arayalım uzayda hep kendimiz ile karşılaşırız

Tüm Reklamları Kapat

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close