Endüstriyel cam sınıfında olan düz camların en çok kullanım alanı buldukları yerler inşaat sektörüdür. Bu camlar kalınlıkları ve kullanım yerlerine göre çeşitli farklılıklar gösterirler 1400c gibi sabit bir erime sıcaklığı vardır gibi bir genelleme yapılamaz.
Fabrikada bulunan harman halindeki ergilik camlar yine camın tipi ve üretim kalitesine göre 1300 - 1500c ler arasında şarj gördükten sonra üretim bantlarına kaydırılarak aktarılırlar. Endüstriyel düz camlar 1 kez üretildikten sonra tansiyonunun alınması için düşük sıcaklıkta ve sabit ısıda bekletilir. Ardından yavaş yavaş soğutularak dış mekan sıcaklığına getirilirler.
Bu işlemlerden geçtikten sonra sanayi sektöründe tüketici ile buluşur. Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır. Günümüzde yangın geçirmez ve patlamalara dayanıklı camlarda yapılmaktadır. Ancak bu camların üretim zorlukları ve kısıtlı tüketim taleplerinden dolayı sıradan inşaatlarda görebilmemiz mümkün değildir.
Öncelikle, camın erime sıcaklığının 1400 °C olduğunu hatırlatmak isterim. Konu uzatıp sapmak istemem ama yangın türlerinin çeşitleri var ve genellikle çoğu yangın türü bu sıcaklığın altında olduğundan camın erimesi pek mümkün değildir. Cam neden erimez sorusunun cevabını verdiğimi varsayıp diğer soruya geçiyorum. Niçin kırılır? Genellikle camın asılı olduğu çerçeve yangın sırasında zarar görür ve camı taşıyamayacak hale gelir cam düşerek kırılır ya da sıcaklık dolayısıyla genleşen cam çerçeveye sığamaz ve patlar.