Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Uzayda yüksek hızda giden araçların küçükte olsa herhangi bir cisme çarpmaması nasıl garanti ediliyor. Uzayın boş olmasına mı güveniliyor?

309 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Koralp Erin
Koralp Erin
210K UP
Astrofizik meraklısı...

Ana asteroit kuşağı aslında filmlerde gösterilenden çok daha az nüfuslu ve büyük hacimlidir. Bu alana yaklaşık 35 milyon güneş sığabilir.

Gökbilimciler, ana asteroit kuşağında 1 km'den daha büyük asteroit sayısının yaklaşık 80.000 olduğunu tahmin ediyorlar. Bu, ortalama olarak, büyük asteroitler arasındaki mesafenin yaklaşık 17 milyon km olduğu anlamına gelir. Ana kuşaktaki daha küçük asteroit sayısı için tahminler eklemiş olsak bile, yine de asteroitler arasındaki ortalama mesafenin, tipik bir uzay aracının boyutundan milyonlarca kat fazladır.

Tüm Reklamları Kapat

Bu nedenle, kazayla çarpışma olasılığı çok düşüktür ve görev planlamacılarının asteroitler ve meteoroidlerden kaçınmak için herhangi bir adım atmasına gerek yoktur.

Diğer yandan uzay tozu, uzay araçları için problem olabilir. 1967'de NASA'nın Mariner Uzay Sondası, uzay tozuna daldığında dünyadan çok uzakta değildi. 45 dakika boyunca iletişim kesilmesinin yanında, uzay aracının çeşitli yerlerinde yırtıklar oluşmuş ve yörüngeden sapmıştır. Neyseki hasar, görevi aksatacak kadar büyük değildi. NASA çok uzun zamadır, uzay tozlarını takip etmektedir. Özellikle kuyruklu yıldızların bıraktığı uzun izler kütle çekimi araştırması yapan bilim adamlarının gözdesiydi. Nasa belli bir süre bu tozlardan kaçınmak için rota düzeltmeleri yapsa da, günümüzde tozdan korunabilen yüksek teknolojili sondalar veya teleskoplar üretiyor. Yüne de bu kalkanlar %100 koruma sağlamamaktadır.

133 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Uzay Tozunun Tehlikelerinden Uzay Aracını Koruma. (30 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 30 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Uzay Araçları, Nasıl Asteroit Ve Meteoroidlerden Kaçınır?. (30 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 30 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close