Uzayda belli bir yön kavramının olmadığını düşünüyorum. Aşağıda ki url'de gezegenin uzayı sadece tek bir yöne doğru büktüğü gözüküyor. Neden sağa sola yukarı doğru bir büküm olmuyor?
Einstein'in 4 boyutlu uzay zaman dokusu, kütlenin tamamının her yöne büktüğü bir olgu.
Bu tarz grafiklerde, anlatımı kolaylaştırmak için tek yönlü gösterilmekte. Büklüme kütlenin her yönüyle bükmesi şeklinde oluşur. Çünkü uzay zaman dokusu heryeri kaplamaktadır ve her kütlenin bükülme etkisinin söz konusu olmayacağı nokta var olamaz bu açıdan. Kütleye yakın bütün noktalarda zamanın geçişi yavaşlamaktadır. Eğer bükülmeleyen bir nokta olsaydı, uzayzaman dokusunun ulaşmadığı bir yer olması gerekirdi. Kapalı bir doku bütünlüğü olarak düşünürsek, bu kapalı ve uzayzaman dokusunun tamamen doldurduğu alana giren bütün kütleler, bu dokuyu bükerler. Hatta bu bükülme çok uzun alanlar boyunca devam eder. Hatta ışık, bu bükülmenin etkisine uyarak ilerler, bükülür.
Uzay-zaman dokusu adı üstünde içinde 'zaman'ın da olduğu dört boyutlu bir dokudur. Yani cisim her yöne doğru bükülür. Fakat günümüzde daha çok 'örtü' örneğini kullandığımız için akılda böyle sorular bırakabiliyor. Uzayda yön kavramı yoktur.