Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Utangaçlığımı nasıl yenebilirim?

Yeni insanlarla tanışmaktan, biriyle konuşmaktan hatta insanlar içinde yürümekten bile utanıyorum ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
562 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Esat Kudret
Esat Kudret
111K UP
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim.

Bana sorarsan sorulacak ve yanıtlanacak tek bir soru var: Ne kaybederim...

Bu soru ve buna vereceğimiz cevap bir yerden başlamak için fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Neticede her insanın gerek yetiştiği çevre gerekse genetik olarak tabiatı farklı farklıdır. Kimi daha dışa dönük kimi tam tersidir. Kimi fazlasıyla girişken kimi utangaçtır.

Hiçbir durumun bir diğerinden üstün ya da daha geri bir konumda olduğunu peşinen söyleyemeyiz. Hatta kimi durumlarda utangaç olmanın, aksi duruma nazaran avantajları olduğunu bile söyleyebiliriz.

Tüm Reklamları Kapat

Kanımca buradaki mesele bizlerin bu durumumuz ile ne denli barışık olup olmadığımız meselesidir. Bu konuda bir sıkıntımız yok ise dert edinecek bir durum da yok demektir. Fakat bu durum bizim için engelleyici bir durum yaratmaya başlamış ve iç barışımızı tehdit eder hale gelmişse, buna dur demek gerekir. Bunun için de “kaybedecek neyim var” diyerek bir yerden başlamak gerekir.

Hiçbir insan yoktur ki, karakteri ne olursa olsun, yeni başladığı bir işte, takındığı bir tutumda, yaptığı bir tercih veya seçim ile kendinde yapmayı planladığı değişikliklerde acemilik yaşamasın. Zira tecrübe dediğimiz şey; yaşamımızdaki oluşların artı ve eksilerinin toplamıdır. Bu toplamdır ki, her seferinde bize yolun neresinde olduğumuz, bundan sonra yürüyeceğimiz yolda ne yapıp ne yapmayacağımız konusunda, denenmiş, sınanmış bir kılavuz görevi görür.

Fakat bu muazzam kılavuza sahip olmanın tek koşulu var: Bir yerden başlamak. Zira başlamadığımız şey ile ilgili tecrübe edinme, ders çıkarma, öğrenme ve gelişme şansımız asla olamaz.

Başa dönersek: Ne kaybederim? sorusuna vereceğimiz cevap bize mutlaka bir şey söyleyecektir. Ya otur oturduğun yerde ya da ya bismillah. Tercih senin… Ve bir kere başladı mıydı gerisi o kadar kolay ki…Daha ne duruyorsun…Sevgiyle…

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Zeynep Bora
Zeynep Bora
27K UP
9. Sınıftayım

Merhaba, ben de liseye yeni geçtim ve seni anlıyorum. Benim de arkadaşım yok vardı fakat onlarla anlaşamadım. Ben de liseye ilk yeni geçtiğim zaman 3 tane arkadaş bulmuştum fakat 2 tanesi ile anlaşamadım. Bir kaç 1 tanesinden gittim belki yine konuşuruz diye. Sonra bir tanesiyle olmayacağını anladım ve onlarla hiç konuşmamaya başladım. Bir kaç hafta yalnızca sıramda oturup resim çizmeye başladım ve hayalim onların benim yanıma gelmesiydi fakat böyle bir şeyin asla olmayacağını anladım ve onlardan tamamen soğudum sonra bir tanesi ile konuştuğum vardı ya o geldi ve benimle küs olmadığını söyledi bende onların üçüyle sorunum olmadığını söyledim fakat biliyorum ki o ikisi benden nefret ettiğini biliyordum, zamanla bem de onlardan nefret ettim ve oradan ayrıldım. Bunun hayatımda yaptığım en doğru şey olduğunu düşünüyorum. Yani eğer arkadaşların tarafından dışlandığını hissediyorsan hiç o konuyu konuşma direk ayrıl. İlk başta pişman olabilirsin fakat kendini çok iyi hissedeceksin. Yalnız kalınca çizim falan yaparsın. Teneffüsün geçmesine yardımcı oluyor. Sorarsan arkadaşım var mı diye yok ama inşallah olur.

Bol şans :)

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close