Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ömer Alpöz
Ömer Alpöz
5K UP
Üye
1

Üniversitede felsefe okumak isteyen insanlara önerileriniz nelerdir?

felsefe bölümü sağladığı entelektüel yararlar ile birlikte modern zamanlarda ne şekilde kullanılabilir, avantajları nelerdir?
3,440 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Krononot

Üniversitede felsefe ya da felsefe ağırlıklı eğitim almanın en önemli getirisi, öncelikle kültürel evrim açısından varoluşu yorumlamada bir izleğe sahip olacaktır kişi ve kendi düşünce yapısı için de zemin oluşturabilir.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir konu, felsefenin hikaye kısmına dalınma tehlikesi.

Tüm Reklamları Kapat

Felsefenin ne olduğu -DELUEZE- konusu, felsefe hakkında ne dendiğinden çok çok çok çok daha önemlidir.

Delueze un Felsefe Nedir adlı kitabını inanılmaz tavsiye ederim. Kanserin terminal döneminde arkadaşıyla yazmıştır ve felsefeyi derinlemesine ele alır.

Tüm Reklamları Kapat

Diğer yandan felsefenin daha soyut bir disiplin olmasının dengelenmesi gerekir. Bunun için de sosyoloji ve antropoloji hakkında araştırma yapmak felsefe okuyan birini çok destekleyecektir. Şahsi fikrim kesinlikle biyokimya ve genetik epigenetik gibi bilim dallarıyla da ilgilenmeli ama saçma gelebilir.

Kısaca, dengelemeyi başararak, aldığı bilgiyi yönetebilecek içsel tutarlılığa sahip kişinin felsefe okuması onu geliştirecek besleyecektir.

Eğitimin nasıl verildiği değil, bizim onu nereye taşıdığımız konu.

1,192 görüntülenme
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Görkemli Mareşal
Araştırmacı
Orijinal Soru: Felsefe bölümü okumak isteyenlere tavsiyeniz nedir?

Bu öğrencede başarılı olmak istiyorsan; Felsefe yani düşünbilimin uygulama yoluyla anlaşılacağını unutma. Eleştiricilik isimli Kantçı bir görüş vardır. Bu görüşe göre bilgi deneyle elde edilirz akılla biçimlendirilir. Sende öğrendiklerini uygulamaya çalış. Bir güncen olsun, bu günceye öğrendiklerin üzerine ne düşündüğünü yaz. Düşünbilim düşündükçe ve yorumladıkça gelişir, adı üstünde düşünbilim. Çok kasma, yoğun çalışmalar yapma. Bir filozof gibi davran. Filozoflar fiziki ve tinsel doyumlardan uzaktır, kendini bir süre soyutla. Düşünbilim ile hobi olarak uğraş. İnan böyle daha kolay öğrenecek ve seveceksin. Öğrendikleri Kantçı görüşe uygun olarak eleştir. Kafana yatsın her şey. Ayrıca "Evrim Akademi Felsefeye Giriş" makalelerini oku, ancak unutma bu yazılar ana eğitim değil, senin öğrendiklerine ek bilgiler. İlgi arttırıcı olarak düşün. İyi günler, başarılar.

202 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close