Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Emre Evrim
Emre Evrim
45K UP
Üye
2

Türkiye ilk 10 ekonomi arasına girebilir mi?

410 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Barış Kurt
Barış Kurt
50K UP
akademisyen, kimyager

Ciddi anlamda adaletli, liyakatli, özgürlükçü ve herkesin birbirinin haklarına saygı gösterdiği bir topluma dönüşebilirsek birinci bile oluruz. Hatta şu anki birincilere fark bile atarız. Oyunun kuralları belli, bir toplum ne kadar adaletten uzaklaşırsa o kadar geriliyor. Tabi ABD çok da adaletli değil[1] ona rağmen nasıl birinci derseniz demek o bile yetiyor aslında birinci olmaya.

Kaynaklar

  1. www.cato.org. America’s Criminal Justice System Is Rotten To The Core. Alındığı Yer: www.cato.org | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Görkemli Mareşal
Medeniyet Bilimciyim

Elbette girebiliriz. Zamanında ayağımıza giyecek ayakkabı yokken düşmana karşı çıkmışız, işgalcileri ülkemizden kovmuşuz. O savaşta şehit düşen binlerce insan vardı. Sefalet vardı. Savaş zaferle beraber yıkım getirdi. Ancak ulu önderin kararları ile sayısız fabrika kurduk, banka kurduk. Eğer ekonomide gelişeceksek Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini anlamak lazımdır. Bu temel Atatürkçülük'tür.[1] Atatürkçülük bir ideoloji değildir. İdeolojiler yıkılıp gider. Büyük babamız Atatürk bunun farkındaydı ve bir ideolojiye sadık kalmadı. Atatürkçülük ilkeleri bizim temel ilkemizdir. Örneğin Kürt ve Terör Sorunu. Bu sorun Kenan Evren, Diyarbakır Cezaevi gibi olaylar yüzünden büyüdü. Bunun temeli ırkçılık ve kültür birliği olmamasıdır. İçinde bulunduğumuz çağ Fransız İhtilali ile başladı. Bu çağın gerekliliği olarak çok ulusluluk bize zarar verir. Atatürk bu yüzden birleştirici unsur olarak Türkçülüğü işaret etmektedir. Türklük kanda değil akıldadır. Akıl demişken birde Akılcılık, bilime bağlılık ve güzel sanatları sevmek vardır. Biz güzel sanatlarda yükselmeye çalışmalı, bilimde akılcı adımlar atmalıyız. Bilim olmayan ülkede ekonomi olmaz. Akılcılık ilkesine dayalı politikalar uygulanmalıdır. Ekonomide hayalperest olunmamalıdır. Her eve iki anahtar gibi saçma sapan vaatler yerine[2] daha akılcı vaatler verilmelidir. Bu duruma en iyi örnek 27 Mayıs ihtilali sonrasıdır. İlk yerli arabamız, alyans kampanyası, devrim yüzükleri, ilk füze denemesi gibi birçok şey Atatürkçü düşüncenin bir ürünüdür. İşte eskiye, Atatürkçü Türkiye'ye dönersek 100 sene ilerlemiş oluruz. Atatürkçü düşünce sistemi, 27 Mayıs İhtilali sonrası, İsmet İnönü ve Süleyman Demirel'i derinlemesine araştırmanızı öneririm.

Kaynaklar

  1. Yok. Atatürkçü Düşünce Sistemi. Alındığı Tarih: 21 Mayıs 2022. Alındığı Yer: İşte Atatürk | Arşiv Bağlantısı
  2. Kadir Saymaz Ft. Türk Siyasi Tarihinin Unutulmaz Seçim Vaatleri. (6 Şubat 2014). Alındığı Tarih: 21 Mayıs 2022. Alındığı Yer: Onedio | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close