Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yusuf Yiğit Arslan
Üye 14 Ağustos 2022 1 Cevap
5

Tırnak yeme hastalığım var ciddi bir sorun mu?

Yıllardır tırnak yeme gibi bir hastalığım var herşeyi çok kafaya takan biriyim çok fazla düşünürüm hatta öyleki gözümün önünde çaydanlık kaynasa ocağı kapatmak yerine düşünmekten farketmem bile düşünme bağımlılığım var ayrıca çok stresli bir hayatım var herşeyi düşünmekten dolayı bu tırnak yemeye neden olurmu herkes kaygılı insansın o yüzden diyor.
528 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Sena Ergen
Sena Ergen
30K UP
Çok meraklıyım, çok araştırırım 17 Ağustos 2022

Tırnak yemek ciddi bir sorun olmasa da (yani olabilecek en fazla kötü şey tırnağı kanattığında koruyamamak ve enfeksiyon kapması. büyük nir ihtimal değil ama çok küçük bir ihtimalde değil...) insanlar genelde görüntüsünden hoşlanmaz yada canını acıtır ki bu da hoş değil o yüzden bu alışkanlıklar için üretilen "acı oje" var. normal bildiğimiz gibi renkli oje değil korkma:) renksiz ama tırnakta acı bir tat bırakan oje ve ne zaman tırnağını ymeeye kalkışsan bu acı tadı alıyorsun.

Bu kadar fazla düşünmek (İng:Overthinking) elbette zararlı bir şey. İnsanın gözü önüne kara bir bulut gibi yerleştiğini söyleyebiliriz çünkü çok fazla düşünce içinde kaybolurken gözümüzün önündeki şeyleri göremiyoruz. Kaygılı biri oluşun bunu tetikliyor olabilir. Elbette her duygu her his gibi kaygıya da ihtiyaç duyar insan lakin fazlası zarar. Fazla kaygı çok düşünmeye sonrasında anksiyeteye sonrasında yüksek işlevli anksiyete gider ve zincirleme bie şekilde fazla olan şey her zaman büyür ve seni daha da gömer... Bu yüzden bence bir uzman görüşü almayı denemelisin. Çok düşünüyor oluşunu, kaygılarını, tırnak yeme alışkanlığını anlatmalısın... Bir uzmana görüş dememin sebebi sende bir sorun var yada hastalığın var yada büyük bir şey var demek değil, bu çok düşünmenin büyümesini engellemek. Ve elbette bir hastalığa soruna sahip olmanın hiç bir ayıbı sakıncası yok:) çünkü her insan bu tür dönemlerden geçiyor, bu tür sorunları deneyimliyor. [1]

Tüm Reklamları Kapat

154 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yaşantı Psikoloji. Aşırı Detaylı Düşünme (Overthinking) Nedir?. Alındığı Tarih: 17 Ağustos 2022. Alındığı Yer: Yaşantı Psikoloji | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close