Bu soruya ister bilimsel, ister ahlaki, ister sosyal, ister kültürel, net bir cevap verilebileceğini düşünmüyorum. Hatta daha da ötesi, bu sorunun, bir soru olduğunu da düşünmüyorum. Bu nedenle de bu soruya cevapla değil, başka sorularla cevap verilmesinin bir cevap teşkil edeceği kanısındayım.
Sorudaki yargıya kim nasıl varmış acaba? Bu konuda bir araştırma, bir inceleme ve bir bulgu var mıymış? Kim neye göre bu konuda bir tespit yapmış ya da bunu hangi bilimsel disiplin altında tasnif etmiş?
Bunu bir kenara bırakalım, başka bir soruyu odağa alalım: Yüksek-ortalama-düşük ahlak seviyesi ne demek? Ahlak seviyesinin yükselmesinin, düşmesinin kıstası, ölçüsü, birimi nedir? Bunun üzerine kim nasıl bir sınıflama yapmış?
Kimilerinin, ahlaklı ya da ahlaksız olarak değerlendirebileceği ya da ahlaklılık-ahlaksızlık ikileminde belirli konumlarda olduğunu düşündüğü kişilerin cinsel hormon seviyelerini kim ölçmüş? Ahlak dediğimiz olguyu, cinsel hormonlarla kim bağdaştırmış? Mesela tüm Dünya ülkelerinin ortak bir yargıyla yasa ve ahlak dışı olarak kabul ettiği hırsızlığı yapan bir kişinin bu girişiminin, cinsel hormon düzeyi ile bir ilgisi olabilir mi?
Ahlakın cinsellikle direk ilgili olduğunu varsayalım. Yani bir kişi, başka bir kişiden daha fazla cinsel hormon üretiyorsa ve bunun da daha fazla cinsel yakınlık yaşamak anlamına geldiğini varsayar isek, yani ve yani bir kişi, başka bir kişiden daha fazla cinsel ilişkiye giriyor ise... Yani diyelim ki böyle ve bunun nedeni de hormonlar... Hangi cinsel ilişki sayısı ahlaki, hangisi değil? Kiminle yaşanan cinsellik ahlaki, kiminle yaşanan değil? Kime göre, neye göre?
Sorunuzdan, başka onlarca soru üretilebilir... Aklıma gelen ilk bir kaç soru bile umarım cevap teşkil etmiştir.