Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Elifsu Öz
Elifsu Öz
51K UP
Üye
9

Teorik Fizikçi nasıl olunur?

Teorik fizikçi olabilmek için akademide nasıl bir yol izlenmeli merak ediyorum.
4,950 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Fatih Özaslan
Hafızım

Teorik bir fizikçi olmak, genellikle fizik veya matematik, doktora sonrası deneyim ve fizik uygulamalarında birkaç yıllık iş tecrübesi doktorası gerektirir. Teorik bir fizikçi olmak için çalışmak yıllar süren öğrenme ve tecrübe alabilir. Çoğu zaman, teorik fizikçiler uygulamalı fizikte başlayacaklar ve oradan teorik fiziğe geçeceklerdir.

Tüm Reklamları Kapat

Bazen matematiksel fizikçi denilen teorik bir fizikçi, doğal olaylar gibi gözlemleri tahmin etmek için sadece teorileri ve matematiği kullanır. Doğanın neden çalıştığını, gökyüzünün neden mavi olduğunu açıklarlar. Birçok bilimin aksine, teorik fizik veri toplamak için deney kullanmaz. Deneyler, teorik bir fizikçi akılda bulunduktan sonra teorileri desteklemek veya ortadan kaldırmak için kullanılır.

Teorik bir fizikçi olmak için fizik veya matematikte doktora yapmak gerekmektedir. Bu adım ortalama sekiz yıllık yüksek öğrenim öğrenimi gerektirir. Öğrenciler, doğal bir bilim dalında lisans derecesi kazanarak başlar, daha sonra uygulamalı fizik ya da doğa bilimlerinde lisans derecesine devam eder ve sonunda fizik ya da matematik alanında doktora yaparlar. Bu derece derecesi planı, teorik fiziğin etkileyebileceği olağanüstü bilgi aralığını göstermektedir.

Tüm Reklamları Kapat

Doktora sonrası deneyimin ikinci basamağı, genellikle özel bir tesise seyahat etmeyi ve gözlemleri tahmin etmek için fizik teorilerini ve matematiğini kullanmayı öğrenmeyi gerektirir. Ortak seçimler, parçacık hızlandırıcıları ve astronomik gözlemevleri gibi yüksek enerjili fizik tesisleridir. Doktora sonrası bir programa kabul edildikten sonra, önümüzdeki iki yıl uygulamalı fizik ve yayınlarla dolu olacak. Yapılan her yeni gözlemin yorumlanması ve birkaç akademik dergiye sunulması gerekecektir. Bir matematikçi veya uygulamalı fizikçi olarak tam zamanlı olarak işe alınabilmek için bu adımın defalarca tekrarlanması gerekebilir.

Teorik bir fizikçi olmak için, iş deneyimi edinmek en zor adımdır ve genellikle birkaç doktora sonrası programdan gelir. Diğer seçenek ise tam zamanlı bir matematikçi veya uygulamalı fizikçi olarak işe alınmaktır. Bu seçenek herhangi bir çalışma alanı için geçerlidir, ancak problemleri yeni yollarla çözmek için matematik ve fizik kullanma konusunda geniş bir bilgi gerektirir. Bankalar, denizcilik şirketleri ve üniversiteler kalifiye olanlar için mevcut çeşitli iş deneyimini gösteren seçeneklerdir. Genellikle, üniversiteler doktora sonrası bir programı tamamladıktan sonra doçent ve araştırmacı olarak iş deneyimi sağlar.

890 görüntülenme
13
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Dilay Yuva
Dilay Yuva
2,472 UP
fizik bölümü lisans öğrencisiyim

ilk olarak üniversitede fizik bölümü okuman ve iyi bir ortalama ile bitirmen gerekli ardından yüksek lisans ve doktoranı ilgini çeken bölümler hakkında yapabilir kendini çeşitli alanlarda geliştirebilirsin ardından önünde iki seçenek var akademide kalarak öğretim vermek ve ya araştırma görevlisi olarak ARGE şirketleri ile çalışmaya başlamak (akademide de araştırma görevlisi olabilirsin) teorik fizikçilik diye ayrı bir bölüm olmadığı için senin yönelmen gereken ARGE çalışmalarına yönelmen

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close