Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ano Nim
Üye
2

Teknolojinin Son 100 Yılda Çok Fazla Gelişmesinin Sebebi Nedir?

1900 yılına kadar teknoloji tek tük gelişirken 1900'den sonra çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. 1900'den sonra ne oldu da teknoloji bu kadar hızlı gelişti?
3,979 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Egemen Koşar
Mühendis

On dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında başlayan "İkinci Endüstriyel Devrim" yirminci yüzyılın başlarında yeterince olgunlaşmış ve küresel düzeyde yayılımına başlamış olduğundan teknolojik ilerlemeler de hızlanmıştır. teknolojik ilerlemeye hız katan unsurları; elektrik üretim teknolojisinin icadı, seri endüstriyel üretimin yaygınlaşması, demir yollarının yaygınlaşması, daha sağlam ve yüksek kapasiteli gemilerin yapılması, telgraf ağının yaygınlaşması ve farklı enerji kaynaklarına erişimin çoğalması olarak sayabiliriz.

997 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. İkinci Sanayi Devrimi. (2 Mart 2020). Alındığı Tarih: 2 Mart 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Veysel Aksu
Veysel Aksu
6K UP
Okur

Aslında Sanayi ve Fransız devrimlerinin olması sebebiyle bu kadar hızlı bir gelişme oldu diyebiliriz. Tabi bu gelişmeye ön ayak olan Rönesans ve Reform hareketleri de büyük öneme sahiptir.

Fransiz Devrimi'nin olmasının sebebi:

Tüm Reklamları Kapat

Artık insanlar birileri tarafından yönetilmek değil, kendi kendilerini yönetmek istediler. Aslında insanlar canından bezdi denebilir. Bunun sonucunda oluşan düşünce özgürlüğü ve demokrasi sayesinde bu gelişmelere ön ayak olunmuş, farklı tepkilerle önüne geçilmeye çalışılsa da yeterli olamamıştır.

Dediğim gibi ardından gelen sanayi devrimiyle de iyice hızlanmalar arttı. Artık istediğini yapan imparatorluklar yoktu. Dünya milletleri bir nevi uyanmıştır diyebiliriz. Sonrasında teknolojiye yönelme sonucunda günümüze kadar uzanan bir serüven yaşandı. Ama diğer bir sebebi de devletler arasındaki çekişmeler denebilir. Özellikle aya gitmek gibi büyük maliyetli ve zor işleri yapmak için taraflar yıllarca emek verdi ve modern bir teknoloji için adımlar attı. Nasa bile bunun yüzünden kuruldu. Ayrıca 1. ve 2. dünya savaşlarında askeri alanlarda da devletler çok yarıştılar. Özellikle Naziler çokça araştırma yapıp, belkide son 300 yılın en büyük atılımını yaptı.

810 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Sanayi Devrimi. (29 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 29 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Fransız Devrimi. (29 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 29 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close