Takyon gerçek bir fiziksel parçacık değildir. Doğada gözlemlenememiştir. Bazı kuramları açıklamak için geliştirilmiş varsayımsal parçacıklardır. Aynı matematikteki karmaşık sayılar gibi. 1+2i kg şeklinde elma alabilirmisin manavdan. Ama tüm elektrik mühendisliği ve fizikteki işlemlerimizde karmaşık sayıları kullanıyoruz.
Gerçeklikleri açıklamamızda kullandığımız modellerle , gerçek olguları çoğu zaman birbirine karıştırıyoruz. Işık hızını maksimum hız seviyesi olarak görmüyoruz gerçek bu şekilde içinde yaşadığımız evren bu şekilde oluşmuş , ışık maddenin etkileşim biçimi elektromanyetik kuvvetin taşıyıcısı ve de vakum da sabit bir hızı var deneysel olarak da ölçülmüş durumda.
Işık hızının sabit olması , diğer tüm doğa yasalarıyla uyumlu. Işık hızı şu anki bilinen fizik kanunları ve teoremleri ile , ve şimdiye kadar gözlenen tüm gerçekliklerle aşılamaz , aşıldığı da gözlenemez. Yazılı ve görsel basında çıkan ışık hızı geçildi haberleri , anlatıcıların fizik bilgisi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Işık hızı geçildiği iddia edilen deneyler group velocity ile ilgilidir, bu hız ışık hızını geçebilir . Bir dalga paketi içerisinde farklı hızlarda ilerleyen ve frekansları birbirine yakın dalgalarının yapıcı girişimleri sonucu oluşan dalga gruplarının yayılma hızına “grup hızı” denir ve u ile gösterilir. Bu hızla ışığın vakumdaki hızı farklı şeylerdir.