Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Oğuzhan Bütün
Oğuzhan Bütün
4,803 UP
Üye
2

Sorun olmazsa gelişim olmaz mı?

Herhangi bir şeyde bir konuda eğer bir problem sorun olmazsa onu geliştirmemiz için bir neden sunamayız çünkü zaten sıkıntı yoktur. Örneğin atalarımız vahşi canlılar olmasaydı ayağa kalkma, araç gereçler vb. yapmasına gerek kalmazdı. Bir sorun oluşursa onu alt edecek veya savunacak şeyler geliştirilir. Sorumda şu: Sorun olmazsa gelişim olmaz mı?
242 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Esat Kudret
Esat Kudret
111K UP
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim.

Gibi görünüyor...

Sorun( ihtiyaç) , muazzam bir itici güç, fakat "merak" ı da küçümsememek lazım. Ancak merak da; kişi özelinde giderilmesi gereken bir ihtiyaç ( sorun) olacağından, her ne kadar daha genel ve somut sorunlara oranla geride kalsa da , bu kategoriye alınabilir.

Neticede ister somut ve toplumsal, ister soyut ve öznel, bilimin anası daima ihtiyaçtır.

Tüm Reklamları Kapat

Fakat bazen "gelişme" tesadüflere de kalabilir. Bazen bir şeyin aranışı, aranışa vesile olan sorunun (ihtiyacın) dışında ve tesadüfen başka bir şeyi de buldurabilir.

Fakat bulunan şey temel olmasa da mutlaka tali olan, zaruriyeti ve önceliği olmayan bir soruna çözüm olacağından dolaylı da olsa aynı sonuca ulaşılılabilir.

Buna en iyisi sonuç üzerinden gitmek. Sonuçta geliştirilen bir şey bir derde derman oluyorsa, acil bir ihtiyaç niteliği taşısın taşımasın, bir sorunun çözümü olacağından, evet; "Gelişimin" zorunlu itici motoru sorundur ( ihtiyaçtır) diyebiliriz.

Sonuçta laf olsun diye gelişme olmaz.

Velev ki birileri laf olsun diye gelişmeye, ondan bağımsız olarak katkı sağlayan bir şeylere vesile olmuş olsun, değişen bir şey olmaz. Bir şeyi laf olsun diye yapmak da hem bir sorun hem de kişi özelinde sadece can sıkıntısını gidermiş olsa bile bir ihtiyaca cevaptır.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Şahin Tutuş
Şahin Tutuş
60K UP
Bilimsever

Büyük oranda düşüncelerine katılmakla birlikte eklemek istediğim hususlar var.

İnsanlar olarak meraklı canlılarız. Herhangi bir sorun olmasa da uzay araştırmaları yapıyoruz örneğin. Geçmişte de gezegenlerin hareketlerini tanımlamaya çalışmışız.

Yani evet gelişimin büyük bir parçası sorunlarla uğraşmak için ama merak gibi faktörler de var.

Tüm Reklamları Kapat

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close