Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Sude Taş
Sude Taş
1,018 UP
Üye
6

Sizce yapay zeka türümüzün sonu olacak kadar tehlikeli midir?

368 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Gökdeniz Sağlam
Araştırmacı Yazar

Ben gayet muhtemel olarak bakmaktayım, sürekli yeni bir teknoloji haberi duyulduğunda dünyaynın her köşesinde komplo teorisyenleri işte dünyanın sonu diye halkı galyana getiriyor. Ama benim düşüncem onlarınkisi gibi değil, teknoloji alanında yazar olmasamda iyi bir okuyucuyum. Günümüzde teknolojinin ne denli yetkilere sahip olduğunun farkında olduğum için yapay zekanın ilerleyen süreçlerde dünyayı domine etmesi gerçekten çok olası.

Atatürk'ün “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz.” sözüyle gönderilen öğrencilerden birisi olan Ordinaryus Profesör Doktor Cahit Arf (Bugün 10 Türk Lirası Banknotlarında yer alan kişi ve Arf Teoreminin Sahibi), 1959 yılında Erzurum'da gerçekleştirdiği bir sunumda "Makine Düşünebilir Mi ve Nasıl Düşünebilir" adlı bir eseri bizlere bıraktı. Bu eseri incelediğimizde Ord. Prof. Dr. Cahit Arf'in o günlerde öngördüğü bilişsel sistemlerin ve makine öğrenimin günümüzde eşik olarak çoktan gerçekleştiği görüyoruz.

Bunun neticesinde yakın zamanda paylaştığım "Yapay Zeka Gerçek Bir Savaşta İnsanları Yenebilir mi?" blog yazısında olduğu gibi, yapay zekaya dayalı sistemler insanları çok kritik konularda geride bırakmaya başlayalı çok oldu. Tüm bu bulgularla birlikte; yapay zekanın insanları bu dünya ekosisteminden elemesi hiçte zor görünmüyor. Bu bir ihtimalden çıkıp adeta geleceğin kendisi oluyor.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Cahit Arf. Makine Düşünebilir Mi Ve Nasıl Düşünebilir? Cahit Arf. Alındığı Tarih: 10 Şubat 2024. Alındığı Yer: Mbkaya | Arşiv Bağlantısı
13
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Muhammed Selim Yıldız
Bilgisayar mühendisiyim.

Yapay zekanın insanlığı tehdit edip etmeyeceği, onun nasıl geliştirildiği, programlandığı ve kullanıldığına bağlıdır. Bu nedenle, yapay zekanın etik ve güvenli bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması konusunda düzenlemeler ve standartlar oluşturulması önemlidir. Bu, yapay zekanın toplum için olumlu bir araç olmasını sağlarken, olası riskleri en aza indirgemeye yardımcı olabilir.

6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close