Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Kenan Kurt
Üye
2

Sizce en iyi yönetim sistemi nedir?

En iyi yönetim sistemi (sosyalizm, cumhuriyet, monarşi vb.) hakkında bazı teoriler ve tahminler vardır sizin de görüşlerinizi almak isterim.
3,191 görüntülenme
Sizce en iyi yönetim sistemi nedir?
Sizce en iyi yönetim sistemi nedir?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Alim Öner
Alim Öner
26K UP
Bu konuda biraz bilgim var

Bana kalırsa Sokratesin dediğine benzer şekilde olmalı. Gene demokrasi ancak oy verebilmek için bı seviyeye kadar eğitim almak şart. Bu eğitim seviyesi şu anki iktidardan bağımsız olmalıdır yani iktidardaki parti sadece kendi eğtim verdiği bireylere oy verme hakkını tanıyamaz. Bu sayede en çok damara dokunan en çok reklam yapan parti yerine eğitimi bireylerin oyuna dayanarak mantıklı,tutarlı ve duygusallık olmadan hükümet kurabiliriz. Tabi burdaki kilit nokta eğtim seyivesi hangi eğtim seviyesindeki insan oy vermeli üniversite mi? Peki ya üniversite bölümü politika, felsefe ve hukukla tamamen alakasız olanlar. Yada evde oturmasına rağmen politika ve felsefe ile ciddi anlamda ilgilenen zamanın çoğunu kitaplar okuyarak geçiren insanlar. Bu evde ders dinleyen kitap okuyan ama üniversiteye beli sebeplerle gitmeyen veya gidemeyen bilgili kesimi nasıl bir sınav ile kabul edicez. Bu sınav nasıl adil olabilir? Bu sınavın cevaplarının sızmayacağı nereden beli parası bağlantısı olan bilgisi olmasa bile oy verse bu adil olur mu? Ve bu nasıl toplumu etkiler oy veren kesim ayrıcalıklı olur mu? Diğer oy vermeyen kesim bu ayrıcalıklara ne der veya ise alırken ben oy kulanabiliyorum demek seni öne geçiriyorsa bu adil olur mu. Genel olarak bu sorunlar dışında fikri sorunsuz buluyorum umarım bir ülke bunu uygular da ne kadar başarılı olur öğreniriz.

306 görüntülenme
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Gürkan Zengin
Öğrenci

Bence şu anda hiçbir ülkede uygulanmıyor olsada en iyi yönetim biçimi meritokratik teknokrasi dir belki bilmeyenler vardır bu yüzden bu 2 yönetim biçimini anlatıcam ilk öncelikle teknokrasi yönetim gücünün halkın seçtiği kişilerde değil yönetim gücünün bilim insanları, mühendisler ve teknolojistlerin elinde olmasını savunan yönetim biçimidir ve meritokrasi ise adam kayırmacılığa karşı olan ve insanların yeteneklerine göre hak ettiği yerlere yerleştirilmesini savunan bir yönetim biçimidir ve meritokratik teknokrasi ise yönetimi elinde bulunduran bilim insanları mühendisler ve teknolojistlerin insanları yetenekleri ve becerilerine göre hak ettikleri yerlere getirmesini savunur ve bence bu yönetim biçimi en iyi yönetim şeklidir örn bir cumhurbaşkanı ekonomiden anlamıyorsa onu cumhurbaşkanı yapmanın ne yararı var asıl yönetici bilgili bir mühendis veya bilim insanı olmalıdır ayrıca devlet yöneticileri hak edeni hak ettiği yere getirmezsede çöküşü hazırlamış olurlar bununda örneği gelir gider müdürlüğüne bilgisi olmayan ama yöneticinin akrabası olan biri atandı o kişi o işi batırır mı yoksa yükseltir mi tabikide bilgisi olmadığı için batırır fakat gelir gider müdürlüğüne bilgili ve deneyim sahibi birini atarsanız o kişi o işi yükseltirmi yoksa batırır mı tabikide yükseltir işte bunun gibi örneklerle de açıkladığım gibi bence en iyi yönetim şekli meritokratik teknokrasi dir

131 görüntülenme
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Umut Giray Temiz
öğrenci

bence en iyi yönetim şekli diye birşey yoktur bunu bir içecek makinesine benzetebiliriz mesela a,b ve c yönetim sistemleri (içecekler) var x sayıda kişi a,y sayıda kişi b ve z sayıda kişide c içeceğini (yönetim sistemini) en iyi bulur yani bu kitleler arası etkileşimi sağlar ki bu sebepten çıkan savaşlar aslında bir yandan dünyanın dengesini korumaya yardım eder bu savaşlar sayesinde aşırı nüfustan dolayı dünyada bir çöküş başlamaz umarım yardımcı olmuştur :)

280 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close