Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Alkan Özkaraslanoğlu
Üye 1 gün önce 2 Cevap
4

Sizce bu eğitim sistemi ile büyüyen öğrencilerin geleceği ne olacak?

371 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 17 saat önce

Her Şey İleriye Akar…

Çok iç açıcı değil fakat karamsar olmamız gerektiğini Evrim her seferinde tokatlaya tokatlaya öğretiyor çok şükür.

Şimdiki genç nesiller ve ardı biraz daha hızlı koşmayı öğrenecek, biraz daha azimli olmanın yollarını er ya da geç bulacak.

Tüm Reklamları Kapat

Karanlık güneş doğana kadardır ve fakat ardının yine karanlık olduğunu unutmadan ve ardından yine doğacak güneşi hesaba katarak yol yürüdü türümüz bugüne değin. Bundan sonra da farklı olacağı kanaatinde değilim.

Hem eğitim okuldan ibaret değil hem de bilginin her ne kadar yoz hali piyasaya egemen olsa da çağımız arayana “mevlasını” ( gerçeği) illa ki buldurur. Yeter ki buna özel olarak zaman ayıralım ve mümkün olduğunca yeni öğrendiğimizi kendimize saklamayalım.

Bu platform, Evrim Ağacı, bu işi yapan çok değerli bir platform. Mesela buna ve bunun gibi platformlara destek olalım, olduralım.

Hem öğrenci deyip geçmeyelim ki onun eskiden adı talep eden anlamında “TALEBE” idi. Belki de talep etmeliyiz hem de daha gür bir ses ve daha bir örgütlü olarak.

Tüm Reklamları Kapat

İnsanlık nice badirelerden geçerek bu günlere geldi. Gün gelir keşke bütün sorunlarımız bundan ibaret olsa deriz. Sonra onlara da aynı şekilde. Çünkü her şey ileriye akar.

İyimser olmak lazım ve emin olun ki bunun için aksi olanından çok daha fazla hem nedenimiz hem de gerekçemiz var. Yeter ki doğru yere bakabilelim, ve büyüklüğü önemli olmaksızın ilk adımı atalım, göreceğiz…Sevgiyle…

5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Arda Küçükoğlu
Lise Öğrencisiyim/ fizikçi adayı 1 gün önce

Merhaba!

Bir lise öğrencisi olarak kendi gözlemlerim ile edindiğim görüleri mi söyleyeceğim.

Bireyci Değil Toplumcu öğrenciler

İlk olarak birey olmayı başaramayan insanları görmekteyiz. Bu kişiler kendi kararlarını verememekte ve bu neden ile toplumun kararları ile hareket etmekte. Örneğin bir arkadaş grubu bir restoraunt'ta yemek yemeye gidileceğinde herkes "farketmez" demekte ve bir başkasının kararı vermesini istemekte.

Tüm Reklamları Kapat

Liderlik Vasfı olmayan Öğrenciler

Liderlik vasfı olmayan öğrenciler gün geçtikçe daha fazlalaşmakta ve başlarında birisini muhtaç hissetmekte çünkü okul sistemi başında birisi durmadığı müddetçe bireylerin, düzensin hareketlerde bulunacağını dolaylı yollar ile öğretmekte.

Fen derslerinin aşırı teorik işlenmesi sorunu

Fen derslerinin aşırı teorik işlenmesi sorunu benimde gözlemlediğim kadarı ile öğrencileri bu derslerden soğutuyor. Somut gözlem gerektiren fizik derslerinin bile yalnızca düşünce deneyleri ile desteklenmesi büyük bir eksiklik ve geri kalmışlıktır, ayrıca yalnızca teorik işlenen fen konuları içerisinde, popüler bilime dair hiçbirşey barındırmayan dersler öğrencilerde, bunalmışlık ve sıkılmışlık hissi yaratıyor ve bu konuları öğrenemeyen birer genç nüfus ortaya çıkıyor

Matematik Derslerindeki Düzensizlik

Matematik dersinin müfredatları her yıl değişmekte olup bir yıl çalıştığınızı diğer yıl bulamayabiliyorsunuz, bunlar lise öğrencilerine zorluk çıkaran şeylerdir.

Matematiğin en önemli konuları olan; Limit, Türev, İntegral konuları yalnızca 12. sınıfın sonunda çok kısa bir süre zarfında işlenmekte. Bu konular matematiğin yapı taşlarıdır ve bu kadar kısa bir süreye sığdırılmamalıdır bu nedenle matematiğin en temel konuları eksik zaman nedeniyle çok kısa süreye sıkıştırılıyor ve bu konular tam anlamıyla öğrenilemiyor.

Tüm Reklamları Kapat

Bir diğer matematik ile ilgili olan sorun ise daha problem çözme yeteneğini geliştiremediğimiz gençlere; fonksiyonlar, parabol gibi konuları anlatmaya çalışmaktır.

Bu nedenler ile öğrenciler matematik sevmiyor ve öğrenemiyorlar.

Tarih Derslerindeki Eksik Bilgiler Veya Yanlışlar

Tarih derslerinde bazı terimler çarptırılarak anlatılmakta veyahutta taraflılık görülmekte. Tarih ders kitaplarında bir konuyla ilgili terimlere göz gezdirirken veyahutta derste anlatılan o terimin anlamı ile gerçek anlamı farklı oluyor çünkü bizlere farklı ve taraflı anlatılıyor. Örneğin Düvel-i Muazzama devletleri tarih kitabında bizlere "Osmanlının Düşmanları" olarak anlatılmakta anlatılmakta, ancak osmanlınında bu Düvel-i Muzzama da olduğu söylenmez, bunlar yanlıştır ve apaçık kandırmacadır bunlar ise gençleri duyulmuş yanlış bilgilerin karizmatik bilgesi rolünü oynatıyor.

Disiplin Problemi

Disiplinin katı olmadığı okullarda (Türkiyenin çoğunluğu), öğrenciler hayatları boyunca o disiplini kazanamıyor ve topluma sağlıklı bir birey olamıyorlar.

Sonuç

Bu saydığımız özellikler neredeyse her okulun problemidir ve bunlar düzeltilmediği takdirde; düzenbaz, haylaz, küfür etmeyi seven, kavgadan zevk alan, zorba ve cahil olan insanlar yetiştireceğiz ve bu ise gelecekte büyük problemlere yol açacakdır

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
9
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close