Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yiğit Özbek
Yiğit Özbek
2,002 UP
Üye 16 Nisan 2023 2 Cevap
1

Sınavdan birkaç saat önce ders çaılışılır mı?

2,143 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Aykhan Imanov
Ilgi alanı 16 Nisan 2023

Sınava birkaç saat kala ders çalışmak, genellikle son dakika stresine ve kaygısına neden olabilir ve performansınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca, son dakika çalışması, zihninizi yorabilir ve sınavda gerektiği gibi odaklanmanıza engel olabilir.

Bu nedenle, sınavdan birkaç saat önce ders çalışmak yerine, sınava hazırlık sürecinizi tamamlamanız, soruları dikkatlice okuyup anlamanız ve sınavda karşılaşabileceğiniz türde sorulara pratik yapmanız daha yararlı olacaktır. Sınav öncesinde gevşeme ve dinlenme teknikleri kullanarak, zihninizi sakinleştirerek, sınavda daha iyi performans gösterme şansınızı artırabilirsiniz.

Tabii ki, herkesin öğrenme ve hazırlanma şekli farklıdır. Bazı öğrenciler, son dakika çalışmayı tercih edebilirler ve bu onların performansını olumlu yönde etkileyebilir. Ancak, genel olarak, sınava birkaç saat kala ders çalışmak yerine, daha önce hazırlık yapmak ve sınav öncesinde gevşeme teknikleri kullanmak daha faydalı olabilir.

Tüm Reklamları Kapat

269 görüntülenme

Kaynaklar

  1. doi. Apa Psycnet. Alındığı Tarih: 16 Nisan 2023. Alındığı Yer: doi | Arşiv Bağlantısı
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Elif Kavak
Elif Kavak
32K UP
Psikolojik danışman 16 Nisan 2023

Çalışılır ancak çalışılacak olan konunun parçalara bölünmesi, zamana yayarak bilginin sindirilerek çalışılması daha faydalı olacaktır. Buna aralıklı çalışma yöntemi denir. Sadece sınavdan önce çalışmak öğrenmenin yeterince gerçekleşmemesine sebep olabilir. Sınavdan hemen önce yapılan çalışma da toplu çalışmadır. Tek faydası, blok şeklinde tek seferde dersin, konunun hallolmasını sağlamaktır. Ancak bir anda yükleme yapılıp ardından gevşenmesi sonraki dönemlerde konunun veya dersin çalışılması konusunda yoğun isteksizliğe sebep olabilmektedir. Watson'un 'son yapılan davranış akılda kalır' ilkesi ile de sonraki sınavlarda aynı stratejinin uygulanaması açısından da risk teşkil edebilir.

232 görüntülenme
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close