Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Sesli bir asistan nasıl yapılır?

261 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mehmet Emre Demir
Araştırma, tecrübe

Sesli asistan yazmak için gereken şeyleri birkaç alt dala ayırabiliriz.

Ses Verisini Yazıya Dönüştürme

Öncelikle kullanıcının gönderdiği ve uygulamadan yapmasını istediği şeyleri anlatan ses verisini yazıya dönüştürmen lazım. Bu iş için Google Speech-to-Text, Microsoft Azure Speech Service ve Amazon Transcribe gibi servisleri kullanabilirsin.

Doğal Dil İşleme(NLP)

Kullanıcının sesli olarak göndereceği talimatları doğru bir şekilde anlamak ve cevap vermek için bir NLP(Natural Language Processing - Doğal Dil İşleme) algoritmasına ihtiyacın var. Bu tarz bir algoritma yazmak hiç kolay bir iş değil. Koca koca şirketler bu algoritmalara yıllarını harcıyorlar. O yüzden bana göre şimdilik en doğru olanı Google Cloud Natural Language Processing, ChatGPT veya spaCy gibi hazır algoritmalardan birini kullanmak olacaktır

Tüm Reklamları Kapat

Cevabı Sese Dönüştürmek

Şimdi sıra geldi NLP ile aldığımız cevabı sese dönüştürmeye. Burada da Google Text-to-Speech, Microsoft Azure Text to Speech ve Amazon Polly gibi servisleri kullanabilirsin.

Dış Arayüz

Aynı zamanda kullanıcının etkileşime geçeceği bir dış arayüz geliştirmen lazım. Kullanıcı bu dış arayüz üzerinden ses verisini gönderecek, bu ses verisine NLP tarafından verilen cevap bu arayüzde görüntülenecek. Burada sesli asistanını yayınlamak istediğin platforma göre farklı programlama dilleri(örneğin Android işletim sistemi için Kotlin, IOS işletim sistemi için Swift, Windows için C#) öğrenip bu dilleri kullanarak dış arayüzünü yazabilirsin.

Fark ettiysen çoğu yerde hazır yazılımlar kullanmanı önerdim. Bunun sebebi burada anlattığım şeyleri kendi başına yapmanın çok zor olması. Yukarıda bahsettiğim algoritmalara şirketler büyük ekiplerle yıllarını harcıyorlar. Bu algoritmaları sıfırdan kendi başına yazman çok zor ve aynı zamanda çok uzun bir süreç olacaktır. Dolayısıyla işin algoritma tarafını hazır algoritmalar ile çözmek en doğrusu olacaktır.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close