Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Mustafa Has
Mustafa Has
2,350 UP
Üye
11

ses telleri evrimi hakkında bilginiz var mı?

ses telleri ( adı öyle olduğu için tel dedim doku da olabilir ) normalde nefes borusunu tamammen kapatabiliyor acaba evrimsel olarak ilk amacı solungaç felan mıydı ? :)
1,001 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ali Edis
Okur

Ses telleri, hayvanlar arasında ses üretme ve algılama yeteneğinin evrimi sırasında ortaya çıkmıştır. İlk canlılar ses üretme ve algılama yeteneği olmayan basit organizmalardı. Ancak, hayvanlar arasındaki rekabet ve içgüdüsel davranışların gelişmesi ile birlikte, ses üretme ve algılama yeteneği önemli bir avantaj haline geldi.

İlk ses telleri, hayvanların sinir sistemlerinin gelişmesi sırasında ortaya çıkmıştır. Bunlar, dış dünyadan gelen sesleri algılamak ve hayvanlar arasında iletişim kurmak için gereken sinir hücrelerinden oluşan basit yapılardı. Daha sonra, ses telleri daha sofistike hale geldi ve bugünkü formlarına ulaştı.

Tüm Reklamları Kapat

Ses tellerinin evrimi, hayvanların fiziksel ve davranışsal özelliklerinin gelişmesi ile birlikte devam etti. Örneğin, suda yaşayan hayvanlar için ses telleri, suda yayılan sesleri algılamak ve hayatta kalma için gerekli olan iletişim kurmak için daha da gelişti. Aynı şekilde, kuşlar gibi havada yaşayan hayvanlar için de ses telleri, havada yayılan sesleri algılamak ve iletişim kurmak için gelişti.

Ses tellerinin evrimi, hayvanlar arasındaki rekabet, hayatta kalma ve üremenin gereksinimleri gibi faktörler tarafından belirlendi. Bu faktörler, hayvanlar arasındaki ses üretme ve algılama yeteneğinin gelişmesine ve bugünkü formlarına ulaşmasına yardım etti.

Bu konuda daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler için, "The Evolution of Animal Communication: Reliability and Deception in Signaling Systems" by J. Maynard Smith ve "The Evolution of Hearing" by J. H. Herzog ve J. P. Loeb gibi konuya odaklı akademik makaleler yardımcı olabilir.[1][1]

Kaynaklar

  1. J. Maynard Smith. (2005). The Evolution Of Animal Communication: Reliability And Deception In Signaling Systems. ISBN: 9780691070940.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close