Tartışmak için, öncelikle özgür bir ortama , demokrasiye ve daha da önemlisi öğrenmek için hevesli insanlara ihtiyaç vardır.
Çok tanrılı politeist dinlerin,doğrudan katılımlı meclis yönetiminin var olduğu mutlak otoritenin tanınmadığı Antik Yunan Şehir devletlerinde İnsanlık Tarihinde ilk kez Demokrasi Felsefe ve Özgür düşüncenin ortaya çıkması, Fakat mutlak otoritenin ve katı bir hiyerarşinin yer bulduğu orta çağda bütün bu değerlerin kaybedilmesi bunun en güzel örneğidir.
Yani özetle , sizin amiriniz-üstünüz olan insanlar ile (üstelikle belirli bir yaşın üstündeyse bu kişiler) bunu tartışmak cidden zaman kaybı olabilir.
Öğrenmeye hevesi olmayan bağnaz bir kişiyi ikna etmek yerine aynı efor ve enerji ile 10 tane öğrenmeye hevesli, genç insan pek çok şey öğretilebilir.
Ne kadar inkar ederlerse etsinler, ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar gerçek ile başa çıkamayacaklar garanti ederim.
Galileonun kendisinden dünyanın döndüğünü inkar etmesini isteyen Engizisyon Yargıçlarına zevkle dünya dönmüyor dedikten sonra mahkeme çıkışında NASILSA DÜNYA DÖNÜYOR demesi gibi,sözler gerçekleri değiştirmez
Ne İskenderiye Kütüphanesini yıkmak işe yaradı,Ne Filozofları yakmak,Ne Bilgeleri Asmak
Gerçek her zaman galip geldi er ya da geç.
Kaynaklar
- Yazar Yok. Mantık Safsataları Ile Ilgili Güzel Bir Yazı Dizisinin Birinci Bölümü. (29 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 29 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı