Psikoloji uzmanı birisi cevaplasa daha doğru olur. Böyle birisi gelene kadar ben sadece söz hakkımı kullanarak bir kaç laf etmek isterim :D
Birincisi bu gibi rastlantılar epey akılda kalıyor. Yanlış bir düşünce yapısıyla da birleşince garip şeyler olduğu hissine insan kapılabiliyor. Aklımızda devamlı bir şeyler dönüyor tutmayan kaç tahmini hatırlıyor veya ciddiye alıyoruz? Düşündüğün kaç şeyi arkadaşın sordu? Aklından türlü türlü ihtimallerle türlü olasılıkları düşünebilir gerçekleşeni hafızanda tutabilirsin. Sabah o gün karşılaşmayı beklediğin olağan dışı şeyler bir kağıda yazıp test etsen sonuç ne olurdu?
Birde tesadüflerin insanlara dağılımı mecburen değişiklik gösteriyor. Bazılarında daha yoğun :D Ben de insanlar hakkında sadece fotoğraflarına bakarak sezgisel bir şekilde yaşadıkları olaylar veyahut karakteristik özellikleri ile ilgili doğru tahminlerde bulunabiliyor medyum gibi geziyordum :D. Çayı şekersiz içtiğini hiç görmediğim duymadığım biriyle nasıl şekeri bıraktın diye muhabbete girebiliyordum. Sebebini düşününce aslında insanların bir birinden o kadar da farklı olmadığını fark etmiştim. İkinci çocuklar, tek çocuklar, aldatılmışlar, başarılılar, başarısızlar, depresifler... bir birleri ile belli başlı ortak yanları paylaşıyorlar. Bu ortak nokraların tanımını sınıflandırmasını yapmasam bile en azından ortak noktaları olduğunu bir şekilde anlıyorum. Bu kişilerin benzer şeyler yaşamış olmaları da bayağı olası oluyor. Benzer şeyleri yaşamış başka bir kişi ile bağ kurabiliyorum. Yanıldığım noktaları da görmezden gelince yanlış düşünceler ortaya çıkabiliyor.
Yani bence yanlış metotlarla düşünmek bunlar gibi doğaüstü fikirlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Tıpkı komplo teorilerin ortaya çıkışı gibi. Böyle bir fikri edinen kendi fikrini de alınan hazdan dolayı(sıradan bir hayatı düşünmektense biraz fantastik sosu serpilmiş fikirler herkes taktir eder ki daha tatlı:) yanlışlamaya çalışmıyor. Gene de bir psikolog daha doğru bir cevap verir.