Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Furkan Arduç
Üye
5

"Teknoloji ilerledi fakat insanlık gelişmedi." Sözüne katılıyor musunuz?

Katılıyor veya katılmıyor iseniz, nedenini de belirtebilir misiniz?
833 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Melis Nur Yolseven
Kişisel Görüş

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insan da teknolojinin içinde gelişiyor.Fakat şahsen,teknoloji dışında bir gelişimini göremiyorum.İnsanların zaman geçtikçe robotlaştığını düşündüğümü de söylemeden edemeyeceğim.Teknoloji ve insan iç içe bir gelişme halinde ancak teknoloji dışında insanın kendi özünde gelişip değiştiğini düşünmemekteyim.Teknolojinin getirdiği yararlar kadar zararlarının da oluşu,belki de gelişimsizliğin başındaki en büyük etkenlerden birisi olabilir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Sami Bozgöz
Sami Bozgöz
28K UP
Öğrenci

Öncelikle "gelişim" dediğimiz olguyu (gelişimin tam olarak ne olduğu konusunda tamamen aynı fikirlerde olmayabiliriz) bazı kategoriler içerisinde dağıtacağım. Bu kategoriler sırasıyla hoşgörü, hayal gücü, ahlak olacaktır. Günümüzde kullandığımız kamera teknolojisinin gelişmediği zamanlarda küçük çaplı saldırılar günümüze kıyasla aşırı fazla olduğu için toplumlar daha savaşçı bir yapıyla gelişiyorlardı. Savaş içerisinde büyüyen bireylerin birçoğu daha vahşice davranabiliyorlardı çünkü hoşgörü denilen kavramı yeterince bilmiyorlar ya da kendilerini daha korunaklı hissetmek için uzak duruyorlardı. Teknolojinin sağlamış olduğu refahın kendisini en çok gösterdiği yerlerden birisi de eğitimdir. Okuma-yazma oranlarında, bilgi toplama ve araştırma kolaylığında kendisi göstermiştir. Bu eğitimi eski çağlara kıyasla daha iyi alan bireyler eskilerin hayal edemeyeceği şeyleri hayal etmiş ve yapmışlardır. Ahlak konusunda ise net bir şey söylemek o kadar da mümkün değildir çünkü ahlak dediğimiz kavram toplumdan topluma, çağdan çağa sürekli değişen bir parçadır. Eğer ahlaklı olanı eskilerin yaptıkları olarak kabul edersek teknoloji bizi ahlaklı olandan uzaklaştırmıştır. Ahlaklı olanı yasalar kabul edersek teknoloji insanları daha ahlaklı yapmıştır (bu bir seçimden ziyade zorunluluk olsa bile). Ahlaklı olanı küresel bir toplumun ortak değerleri olarak kabul edersek yine ileriye gitmiş oluruz çünkü sosyal medya gibi araçlar sayesinde artık birçok şey kabilecilikten çıkmış ve küreselleşmeye başlamıştır.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close