Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Dilara Lale
Üye 14 Ekim
0

psikolojik durumum ders çalışmamı çok etkiliyor, bunu nasıl aşacağım?

ders çalışma hevesim çok var ve hayallerim de var. fakat masaya oturduğumda sürekli aklıma problemlerim geliyor. bir sıkıntı çıkmasın diye mümkün olduğunda insanlarla iletişimimi azalttım fakat yalnız kaldığım için de depresif hissediyorum. ders konusunda da aşırı kaygılı hissediyorum. sırf kaygım ve odak problemim yüzünden bildiklerimi unutuyorum.
248 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Joseph Joestar
Üye 14 Ekim

İlk olarak bir psikiyatriste görün. İllaki ciddi bir akıl sağlığı sorunun olması gerekmiyor. Bazen çok kolay halledilecek bir şey ihmal edilince canından bezdirir.

Ders çalışma disiplinin yokken anında günde 6 saat verimli çalışan birine dönüşemezsin. Spor yapmaya yeni başlasan aynı gün 5 km koşu yapabilecek misin? Senin sağlaman gereken ilk etapta süreklilik. Her gün çalışman lazım ve çalışmak için ayırdığın zamanı başka bir şeyle(keyfi olarak yani) bölmemen lazım. Verimsiz olsa da çalışmaya zaman ayırıp elinden geleni her gün yapmalısın. Disiplin, ders çalışabilmek kazanılan türden bir yetenektir.

Sonra çalışmanın verimini arttırman lazım. Kaygı, stres vs. bir etken ama genelde temel eksikliği ders çalışmayı daha çok engeller. Varsa önce onu hallet. Gerekirse 4 işlemi baştan öğren. İlk öncelikle rakibin geçen haftaki-geçen ayki halin olsun. Ondan daha fazla geliştirmeye çalış kendini.

Tüm Reklamları Kapat

Beyninin ders çalışmaya alışması biraz sürer. Bu zamana kadar beynine giren verilerin çoğunluğu ders değilse, sen o anlık isteklere çok cevap veriyorsan beynin gene instagram, youtube, video oyunu vs. gibi kolay dopamin yollarını arayacaktır. Bunu herhangi hafif madde bağımlılığı gibi düşün. Odağını bozan konuları görmezden gele gele, cevap vermeye vermeye beynin nelere odaklanması gerekeceğini öğrenecektir.

Ancak gene psikiyatriste görünmen lazım. Hatta garanti olsun diye iki üç farklı psikiyatriste görün.

Bu arada çok da yalnız kalma. Sadece normalde zevk aldığın şeyleri, ödüllendirme amaçlı kullan, daha az zaman ayır. Böylece o aktivitelerden aldığın zevk de artar ayırdığın zaman da azalır. Maalesef yeni nesil sosyal medya ve oyunlar daha çok hipnotizma üzerine yoğunlaşmış durumda. Seni devamlı ekran başında tutarlar ama tatmin olup uzaklaşacağın zevki vermezler. Bu tuzağa düşmemeye çalış. Kısa videolar izleme, 10 saat üstü oyun süresi isteyen oyunlar oynama, muhabbet edecek bol bol konu biriktikçe arkadaşlarınla buluş.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close