Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Serhat İbin
Serhat İbin
36K UP
Üye
1

π(pi) sayısının içinde herhangi bir insanın doğum günü veya herhangi bir şiirin kodlanmış olduğunu düşünmek doğru mudur?

bildiğiniz gibi π sayısı sonsuz olduğundan tam olarak bilmiyoruz ve tam olarak bilmediğimiz bir sayının içinde herhangi bir doğum tarihi veya şiir olduğunu söylemek yanlış olur mu ?
3,789 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Bilal Deniz Aslan
Bilal Deniz ASLAN İ.C.A.L. 12/A

önce pi sayısı nedir ondan bahsediyim

bi çember düşün çapı R olsun bu çemberin çevresi de A olsun bu çemberin çevresinin çapına oranı yani A/R bize değeri yaklaşık 3,1415926... olan pi sayısını verir. bu sayı irrasyoneldir. yani payı ve paydası birer tam sayı olan kesir şeklinde ifade edilemeyen bir sayıdır (tıpkı e sayısı ve 2 nin kare kökü gibi) pi sayısının basamakları teknik olarak sonsuzdur 0.9999 devreden sayısı nasıl sonsuz ise pi de sonsuzdur (biz bunu lisede bi formülle yuvarlarız o tamamen kolaylık olsun diye yoksa bu sayı hem bire eşit hemde birden küçüktür) neticede bir sayı sonsuza kadar bölünebilir.(pire paradoksu)

Tüm Reklamları Kapat

şimdi bu sayıda bir şeler kodlanmışmıdır diye soruyordun bi kere şuna kodlanmış dersek yanlış olur kodlanma yok insan yapımı birşey değil bu bunu denk gelmiş midir diye algılıyorum ve devam ediyorum öncelikle tabiki denk gelebilir bu günkü bilgisayarlarla pi sayısının yüz milyonlarca basamağını bulabiliyoruz bu karmaşık sayı dizilerinin içinde telefon numaranı bulman bile olası ama olası

(burda olasılığa girmek zorundayım hilesiz bir paranın yazı ya da tura gelme olasılığı teknik olarak 1/2 dir ama bu demek değil ki iki atıştan biri yazı biri tura. bi oyun oynadığını farz et yazı gelirse oyun biter tura gelirse oyun devam eder şimdi kendine bi sor bu oyunun birinci atışta bitme olasılığı nedir yada oyunun hiç bitmeme olasılığı varmıdır ?

Tüm Reklamları Kapat

şöyle söyliyim oyun sen ölene kadar bitmeyede bilir ilk atışta da bitebilir bunun asla bi tanımını yapamayız bu arada bi paranın asla hileli olup olmadığını deneme yoluyla anlayamayız çünkü aynı şeyler hilesiz paradada olabilir dedik ya hep yazı gelebilir işte olasılık üstten anlatımıyla bu şekilde )

şimdi o zaman bu sayı satırlarında senin adının harflerinin alfabedeki sıra sayıları dizilmiş olabilir atıyorum 43857342 sayısı olabilir ama olabilir anlatmaya çalıştığım bu olabilir ama olmayada bilir sonuçta 43857342 sayısı olmadanda sonsuz bi dizi elde edebilirsin ve şiiri nasıl kodloyacak bunu belirtmelisin

1,104 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ünal Canlı
Ünal Canlı
4,545 UP
Yazılım Müh.

Her harfe karşılık bir rakam düşünelim. A:1 olsun Z:29 olsun.. Vikipedi'deki bütün makalelerin harfi harfine, kelimesi kelimesine sırasıyla yazıldığı bir alan pi sayısı içinde kesinlikle yer alıyor. Abarttığımı düşünüyorsan sonsuzluk kavramını anlamamışsın demektir...

1,000 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close