Elbette uydurma; bu tür sahtebilim ürünleri yıllardır halka kakalanıyor ve bugüne kadar küresel bir başarı sağlayamamış olmalarının nedeni, hiçbir işe yaramıyor olmaları. Yoksa şu ana kadar herkes kullanıyor olmaz mıydı (mesela cep telefonları gibi)?
Bundan çok daha karmaşık illüzyonları YouTube'da görebilirsiniz, burada illüzyon bile yok. Kişi normalde rahatlıkla o kuvveti karşılıyor olabilir ve ilk seferde basitçe düşmüş olabilir. Arkadaki kişi kuvvet uyguluyor gibi yapabilir. Daha inandırıcı bir test, insanın insana baskı uygulaması yerine koluna objektif bir yük asmak (mesela 30 kg yük asmak) olurdu.
Ama o bile insanları aldatmakta kullanılabilir.
Bunun doğrusu şudur: Bağımsız ve bu iddiayı çürütmek isteyen bir araştırmacı rastgele seçilen 30 kişiyi tutar. Bu kişilerin normal sağlıklarındayken tek ayak üstünde ne kadar yük taşıyabildikleri iki kol için de 3'er kez ölçülür. Sonrasında bunların yarısına sözde "denge bileklikleri/kağıtları" (artık o ürün her neyse ondan) verilir, geri kalanına "denge bilekliği verildiği" söylenir ama boş bir kağıt veya sıradan bir bileklik verilir. Sonra aynı 3 kez yük testi iki kolda da tekrar yapılır. Sonuçlar kıyaslanır.
Eğer iki grup arasında istatistiki bir fark yoksa, ürün çalışmıyor demektir. İki grup arasında istatistiki bir fark varsa, ürün çalışıyor demektir.
Şirketin malvarlığının tamamı üzerine bahse girmeye var mısınız?
1,797 görüntülenme