Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Zeynep X
Zeynep X
27K UP
Üye
2

Öldükten sonra dirileceksek neden ölüyoruz?

6,142 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Turkiye Uzay
Turkiye Uzay
10K UP
Türkiye Uzay

Öldükten sonra dirilme yoktur. Geçmiş olsun ölmüşsünüzdür ve bütün organlar faaliyetlerine son verirler. Toprak altındaki böcekler vb vücudunuzu afiyetle yerler. Öldükten sonra dirilmek güzel olabilirdi evet. Ama maalesef öyle bir şey yoktur.

Ama siz genede öldükten sonra dirilmeye inanabilirsiniz. Bir mükafat yerinin olduğuna ve iyi insanların öldükten sonra oraya gideceğine, orada size ait bir güzel evinizin olacağına, size hizmet eden canlıların olacağına, bilgisayar, internet olacağına, yiyeceklerin istediğiniz zaman önünüze geleceğine, Half life, need for speed araba yarışları, fifa futbol oyunlarını bilgisayardan oynayacağınıza, sevdiğiniz insanlarla beraber olacağınıza, gezmeye gideceğinize, alışverişe gideceğinize ve bunlar için paraya gerek olmayacağına vb inanabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Maalesef öldükten sonra dirilme yok ama neden olmasın.

Bunun için bir anket açmak lazım. İyi insanlar öldükten sonra dirilme gerçekleştikten sonra mükafat yerinde ne istiyorlar bilmek lazım.

Tüm Reklamları Kapat

allahı evrimle uyumlu hale getiririz. insanların iyilik ve kötülük üzerine imtihan zamanını yeniden düzenleyebiliriz. Şeytan, cin bunlar yok. İyilik meleklerini yeniden reforme edebiliriz.

Ona göre bir şeyler yazarız :) Herhangi bir ücretde talep edilmez. Size bir şey olmasın.

1,263 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ersals Krononot
Ersals Krononot
251K UP
Krononot⁸

Yaşam - ölüm sonrası yaşam kavramlarını ele alacaksak, öncelikle bu kavramları, çıktıkları felsefi zeminin kuralları çerçevesinde ele almak durumundayız. Bir disipline ait kavram, o disiplinin kuralları çerçevesinde tanımlanabilir ve analiz edilebilir.

Dini açıklamalar göz önüne alındığında, yaşamın kendisi bir rölatif deneyimlenen bir varoluş formudur. Çünkü gerçeklik düzeyi açısından hiyrarşik düzende -hakikat- tepe nokta ise, dünya hayatı da en dip gerçeklik düzeyi olarak en altta yer almakta. Hatta -rüya- gibi yorumlanmakta. Yani çocuk madem doğacak, neden anne karnında bekliyor gibi bir felsefi sorun içermekte soru içinden çıktığı zemin açısından.

Tüm Reklamları Kapat

Olacak bitecekler zaten bellidir, ancak kişi, sonucu doğrudan analiz etme, anlama kapasitesine sahip olmadığı için, ona nedensel arka plan sanal bir oyun içindeki tercihleri yolu ile kendisine rölatif canlılık deneyimiyle sunulmaktadır. Mutluluk, acı gibi deneyimler felsefi zeminler olmadan da tamamen illüzyon biliyoruz ki. İşte yaşamın kendisi de böyle bir illüzyon dini literatür tanımına göre. Nitelikli tercihlerin biyolojik elektromanyetik alanı şekillendirmesinin sonucu, yaşam sonrası hakikat zemininde konum belirlenmekte enerji düzeyi üzerinden. Ekoloji, insani ilişkiler vs vs çok faktörlü seçimlerinin sonucu elde ettiği biyorezonans - elektromanyetik alan, kişinin yaşam sonrası konumunu kendisine sunmakta.

Yani aslında doğum ölüm gibi şeyler sanal ve, oyuna inandırma yöntemleri. Birey doğarak alt bilinç düzeyinde dünyaya gelsin ki, dekora ve oyuna alışsın ve inansın. Ölüm de seçimlerin değerlendirmesinde belirleyici sorgulayıcı bir mutlak gerçeklik. Ölümlülüğünü bilme, kişinin yaşamında yönlendirici hatta hırsları açısından sınırlayıcı olacaktır. Aslında gerçek anlamda da ölümlülük bilinciyle bu kadar zararlı olan bir türün, ölümsüzlük halini düşünmek fantastik bir senaryoyu gerektirecektir.

Kısaca ölüm, doğumun bir gerekçesi, bir gerekliliği değil. Doğum da yaşamın değil bu felsefeye göre. Gerçek anlamda doğmuyoruz da ölmüyoruz da. Amaç yaşam oyununa giriş yapmak. Bunun nasıl olduğunun ve ne yolla bittiğinin önemi yok. Burada önemli olan tek şey, bireyin kendini ve kendisi dışındakilerin ayrımını yaparak, bu ayrımı yapabilen özne ile tanışıp onu anlamada alacağı yol. Modern tanımıyla bilinç gelişimi.

1,147 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Fettah Yalçın
Bilgin

İslam dinine göre ölümden sonra dirilme, kur-an-ı kerimde birçok kez geçmektedir.

İslam dininde Allah her şeyi yaparken veya yaptırırken kullarının şüphe içine girmemeleri için bir sebep kılmaktadır. Örneğin İsac Newtonun keşfettiği yer çekimini düşünürsek, kişinin bir nesneyi fırlattığında yere tekrar düşmesini sağlayan şeyi yer çekimi olarak belirlenmiştir.

Tüm Reklamları Kapat

Ölüm olarak belirtilen kelime ise dünya hayatı ile ahiret hayatı arasında koyulan ölçüttür, ahiret hayatına geçebilmesi için ölümü tatması lazımdır. Allah da insanın düşünce çelişkisine düşmemesi için "ölümü" belirlemiştir.

629 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close