Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Cansu Yeşilyurt
Üye 12 Kasım 1 Cevap
3

Okullarda eğitim neden öğrencileri o derslerden sıkılacak kadar yoğun oluyor ki zaten meslek sahibi olunca iş bulma zor oluyor bu da biraz ürkütüyor?

Bu derslerle alakalı biraz stresi azaltacak bi şeyler varmıdır?
188 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 12 Kasım

Bermuda Şeytan üçgeni: Cezaevi, gardiyan, mahkum…

Bir öğrencinin soru olarak , eğitim camiasının önüne koyduğu ve bir bütün olarak acilen çözmesi gereken üç bilinmeyenli denklemidir.

Mesele yoğunlukta değil, hatta sonrasında meslek sahibi yapıp yapmamakta da değil. Eğitimi nasıl tanımlayıp nasıl organize ettiğimizde…

Tüm Reklamları Kapat

Bir öğrenci okulu neden ve nasıl sever?

Orada kendini değerli ve önemli hissedince, bu his onu mutlu edince. Orada kendini özgür ve oranın onun ihtiyaçlarına ve sorularına cevap, sorunlarına çözüm olabileceğine kani olunca.

Temel öznenin kendisi olduğunu, kendisinin taşla doldurulması gereken boş bir kuyu değil, o kuyunun dibinde saklı, çıkarılması ve özenle işlenmesi gereken bir cevher olduğunu bütün duyu organlarıyla duyumsayınca…

Eğitim bu değil ise nedir?

Tüm Reklamları Kapat

Eğitim bu değil ise; O öğrencinin yaşadığı duygunun ta kendisidir. Okul cezaevi, öğretmen gardiyan, öğrenci ıslah edilmesi gereken mahkum…

Elbette çözümü var: Bu alanda ve özellikle bu alana vakıf, başta eğitim emekçilerine kulak vermek ve belki de en önemlisi, öğrencinin eskiden kullanılan ismine yaraşır şekilde , şikayet eden değil aksine ismine layık “talebe” talep eden olması…

Kaynaklar

  1. Zülal Bozdoğan. (2003). Etkili Öğretmen. Yayınevi: Eğitim Sen Yayınları. sf: 88.
  2. Dr. Hüseyin Akyüz. (1991). Eğitim Sosyolojisinin Temel Kavram Ve Alanları Üzerine Bir Araştırma. Yayınevi: MEB Yayınları. sf: 297.
  3. EĞİTİM SEN Sendika. (2023). Eğitimin Sorunları Ve Çözüm Önerileri Çalıştayı. Yayınevi: Eğitim Sen Yayınları. sf: 176.
  4. Prof. Dr. İhsan Turgut. (1991). Eğitim Üzerine Felsefi Bir Deneme. Yayınevi: Bilgehan Matbabası. sf: 148.
  5. Makarenko. (2008). Eğitbilimsel Görüşleri, Yaşam Öyküsü-Anı Ve Notları. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 160.
  6. Vasili Suhomlinski. (2003). Eğitim Üzerine. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 208.
  7. EĞİTİM SEN Sendika. (2003). Öğretmen Yetiştirme Ve İstihdamı (Sempozyum). Yayınevi: Eğitim Sen Yyaınları. sf: 214.
  8. Eğit-Der, et al. (1990). Kuruluşunun 50. Yılında Köy Enstitüleri. Yayınevi: Eğit-Der Yayınları 2. sf: 380.
  9. ANTON S. MAKARENKO. (2010). Yaşam Yolu 2. Yayınevi: Payel Yayınları. sf: 468.
10
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close