Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Semy Clerk
Semy Clerk
38K UP
Üye
1

Okul yüzünden kitap okumaya fırsat bulamıyorum ne yapmalıyım?

Kitap okumak istiyorum ama okul yüzünden yeterli zamanı bulamıyorum.
1,303 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
5 Cevap
Tolga Recep Uçar
[Bu unvan, uzunluk nedeniyle silindi.]

Ders çalışmaya ayrılan süre arttıkça başarı artmaz. Konulara vakıf olmak için gerekli ve yeterli süreleri belirleyin ve over-thinking gibi problemlerle boşuna yorucu saatler geçirmeden çalışmanızı tamamlayın. Planlamanıza göre kitap okumak istediğiniz zaman kitap okuyup dinlenmeniz/eğlenmeniz *gereken* saatlerde eğlenin. Birkaç önemli noktadan daha bahsedeyim:

  • Cal Newport'un Deep Work kitabını inceleyerek gerektiğince ve yeterince çalışmak ve değerli olan çalışmayı yapmak konusunda önemli fikirleri öğrenebilirsiniz.
  • Bir planlama yapın fakat bu kalın çizgili bir takvim yerine önemli faktörlere töleranslı bir fikir olsun. Örneğin, evrim mekaniklerini öğrenmek adına yoğun bir merak ve heyecan hissettiğinizde onu kaçırmayıp hemen okumanız bu gibi kıymetli anları öngöremeyeceğiniz önceden belirlenmiş takvime uymaktan çok daha yerindedir.
479 görüntülenme
7
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ertuğrul Fındıkcı
Kendi fikrimi paylaşıyorum.

Merhaba, herkes çok güzel tavsiyelerde bulunmuş. Benim de iki tane tavsiyem var;

1) Hedefini ulaşılabilir koymak. Her gün yarım saat ya da 50 sayfa gibi bir hedefle başlamak yerine 10-15 dakika ya da 15-20 sayfa gibi bir hedef ile başlarsan süreklilik sağlayabilirsin. Süreklilik sağladıkça tecrübene göre süre ayarını düzenlersin.

Tüm Reklamları Kapat

2) Kitap okumaya ayıracağın zaman geç bir saat olmasın. "Tüm işlerimi bitirip, en son yatarken okurum" dediğim günler en çok okumadığım günler oluyor. Yapabileceğin en erken saatte oturup başlamak en iyisi oluyor. Tabii ki bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Okumaya ayırdığın saati bilmeden, varsayımsal olarak yazıyorum. Yine de vaktin olmazsa sadece cumartesi ve pazar günlerinde vakit ayırman yararına olacaktır.

2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
ESRA .Ö.
Kitap okumayı seven meraklı bir lise öğrencisi

Serviste ya da toplu taşıma araçlarında kitap okuyabilirsiniz. Okuldan eve gelince dinlenme vaktinizi kitap okuyarak geçirebilirsiniz. Gününüzü önceden planlayarak kendinize okuma saatleri oluşturabilirsiniz.

215 görüntülenme
2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Hasan Basri Büyükkol
Hasan Basri Büyükkol, Lise öğrencisiyim

Bende ilk başlarda aynı sorunu yaşıyordum. Yani okul olduğu zaman kitap okumaya zamanım kalmıyordu. Ama artık yeni bir çözüm yolu buldum. Eve geldikten sonra önce kitap okuyorum. Bir-iki saat sonra derslerimle ilgilenip. Eğer hala zamanım varsa biraz daha okuyorum.

1
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Wagner Eisenfaust
Selam,

Bende sizinle aynı dertten şikayetçiydim. Ben kendi çözümümü şu şekilde buldum;

1-Toplu taşımalarda mesafe fark etmeksizin, bir sayfa dahi olsa okuyarak.

Tüm Reklamları Kapat

2-Boş vakitlerimde TV, cep telefonu yerine kitap okuyarak.

3-Yatmadan önce eğer herhangi bir işim yok ise otuz dakika okuyarak.

Tüm Reklamları Kapat

4-Ders çalışma sürelerimi elimden geldiğince verimli geçirip, ekstra vakitler arttırarak.

Sevgilerimle...

0
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Bu soru yeni cevap alımına kapatılmıştır. Tekrar açılana kadar lütfen diğer soruları ziyaret ediniz.
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Yere Düşen Yemeğe Mikroplar Kaç Saniyede Bulaşır?
Yere Düşen Yemeğe Mikroplar Kaç Saniyede Bulaşır?
Yaşamı Başlatan Manyetizma mı? | Furkan Öztürk (Harvard Üniversitesi)
Yaşamı Başlatan Manyetizma mı? | Furkan Öztürk (Harvard Üniversitesi)
Lisede Öğretilen
Lisede Öğretilen "Mendel Genetiği" TAMAMEN Hatalı mı?
Bir Canlı ÖLÜMSÜZ Olabilir mi?
Bir Canlı ÖLÜMSÜZ Olabilir mi?
Alerji: Neden Hâlâ Alerjiler Var ve Neden Giderek Kötüleşiyorlar?
Alerji: Neden Hâlâ Alerjiler Var ve Neden Giderek Kötüleşiyorlar?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close