Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yusuf Okan
Üye 12 Temmuz 7 Cevap
8

Okul Dışı Fizik Kimya Biyoloji nasıl çalışılır?

Merhaba okuldan bağımsız olarak başta fizik olmak üzere kimya ve biyoloji öğrenmek isiyorum fakat okulların sınavcı eğitim tarzı beni bu bilim dallarından soğutuyor ben sadece işin özünü matematiğine girmeden ve soru çözmeden öğrenmek istiyorum sizce bunu nereden nasıl öğrenebilirim
1,424 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
7 Cevap
Damla Eken
Damla Eken
83K UP
fizik öğrencisiyim 13 Temmuz

Merhaba ben fizik okuyorum ve cidden okulda öğretilen fizik ile gerçek fizik arasında dağlar kadar fark var. Okul dışında fizik kimya veya biyoloji öğrenmek istiyorsan bilim sayfaları sana yardımcı olur daha lisede iken evrim ağacı izlemeye başladım. Zaten bilimi seviyorum ve böyle videolar izledikçe hevesim artı ve kendimden yola çıkarak bugün bi fizik ve bilim sayfası açtım seni de oraya beklerim eminim seveceksin

107 görüntülenme
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mustafa İğraç
Lise öğrencisiyim 12 Temmuz

Online kaynaklar ve videolar bu konuda size büyük yardımcı olabilir. Örneğin, YouTube'da Khan Academy, Veritasium, CrashCourse ve MinutePhysics gibi kanallar, bilimsel konuları eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor. Ayrıca Coursera, edX ve Udemy gibi eğitim platformlarında prestijli üniversitelerden ücretsiz veya uygun fiyatlı dersler bulabilirsin. MIT OpenCourseWare ise MIT'nin ders materyallerine ücretsiz erişim sağlar.

Popüler bilim kitapları da konuları derinlemesine anlamanız için harika bir yol. Stephen Hawking'in "A Brief History of Time" adlı kitabı, evrenin ve fizik yasalarının anlaşılır bir şekilde anlatıldığı bir eser. Richard Dawkins'in "The Selfish Gene" adlı kitabı, biyolojiye ilgi duyanlar için genetik ve evrim konularında önemli bir kaynak. Theodore Gray'in "The Elements: A Visual Exploration of Every Known Atom in the Universe" kitabı ise kimya meraklıları için elementlerin görsel ve açıklamalı bir keşfi. Bilim dergileri de güncel gelişmeleri takip etmenize yardımcı olabilir; Scientific American ve National Geographic gibi dergiler bu konuda oldukça faydalı.

Etkileşimli öğrenme için PhET Interactive Simulations gibi ücretsiz simülasyonlar fizik, kimya ve biyoloji konularında size pratik yapma imkanı sunar. Ayrıca Theodore Gray'in "The Elements" uygulaması, elementleri keşfetmek için etkileşimli bir deneyim sağlar. Bilim müzeleri ve sergiler, uygulamalı öğrenme fırsatları sunarak konuları daha iyi anlamanızı sağlayabilir. Ayrıca bilim toplulukları ve kulüplerine katılarak bilimle ilgilenen insanlarla bir araya gelebilir (burası gibi), tartışmalar ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Podcastler ve belgeseller de bilimsel konuları öğrenmenin eğlenceli yollarından biri. "Science Vs" ve "Radiolab" gibi podcastler, popüler bilim konularını ilgi çekici bir şekilde ele alır. Neil deGrasse Tyson'ın sunduğu "Cosmos: A Spacetime Odyssey" ve doğanın ve biyolojik çeşitliliğin derinliklerine inen "Planet Earth" belgesel serileri de izleyebileceğiniz etkileyici yapımlar arasındadır.

109 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
12
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Beste Zorlu
Beste Zorlu
146K UP
Fen Fakültesinde öğrenciyim. 15 Temmuz

Muhtemelen henüz bir lise öğrencisisin ve gerçek bilimi merak ediyorsun. Sana Fen Fakültesinde Biyoloji okuyan biri olarak biyoloji hakkında tavsiyeler vermek isterim.

Biyolojinin pek çok alt başlığı var ancak en temel alanlar olan zooloji ve botanikle başlamak senin için etkili olabilir. Eğer biyolojiyi tam anlamıyla olmasa bile biraz anlamak istiyorsan evrim fikrine iyice hakim olman gerekir. Bu sebeple yalnızca biyoloji değil, biyokimya, antropoloji, arkeoloji, coğrafya ve hatta sosyal bilimlerin pek çok dalından okumalar yapmanı öneririm. BBC başta olmak üzere bilimsel içerik üreten pek çok podcast yayını var, onlar gerçekten seni geliştiriyor. Hem İngilizce oldukları için bilimsel anlamda da dilini geliştiriyorsun.

İlgini çeken konularda önce Türkçe sonra İngilizce olarak araştırma yapabilir. Biointeractive , WIRED gibi kanallar başta olmak üzere sorularına cevap bulabilirsin. Ayrıca daha fazla bilgi için bana iletişim bilgilerimden ulaşabilirsin. Kolaylıklar dilerim.

Tüm Reklamları Kapat

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ali Yerli
Ali Yerli
51K UP
Kendim de benzer bir yoldan geçiyorum. 12 Temmuz

Fizik, Kimya ve Biyoloji için ünlü ve tanınmış yazarların kitaplarını okuyabilirsin. Fizik için Stephen Hawking'in "Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar" kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim başlangıç olarak sana da tavsiye edebilirim.

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Fizik hakkında ilgiliyim 16 Temmuz

Merhabalar, bende yaklaşık 1 yıl önce sizinle aynı yoldan geçtim ve ilk başlarda nereden öğreneceğim hakkımda hiç bilgim yoktu.Ancak sonrasında biraz araştırdım ve bazı kaynaklar buldum.İlk öncelikle, fiziğe dair merak salmaya başlayan her biri beni mutlu ediyor ve inanıyorum ki eğer ki fiziğe devam ederseniz sadece fizikte değik genel hayatınızdada bazı başarılar alacaksınız.Çünkü işin içine girdikçe ve felsefisinide öğrendikçe yeni bakış açılarıda kazanacaksınız.Her neyse işte önerdiğim kaynaklar;EA Akademi(Evrim Ağacı),Khan Academy,Evrim ağacı Youtube Platformu,Diamond Tema Youtube Platformu ,Bebar Bilim Youtube Platformu , Furkan Öztürk Youtube Platformu , Barış Özcan Youtube Platformu , Ertan Sinan Şahin Youtube Platformu, Cosmos by Carl Sagan.

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Enis Ergin
Laborant 14 Temmuz

Şehir kütüphanelerinden araştırabilirsin , İstanbul tıp Kitabevi ve Nobel tıp Kitabevi kaynaklarına bakabilirsin. İlk seçenek keyifli olabileceği gibi zor da olabilir . Ücretsiz faydalanabiliyorsun bu kütüphanelerden.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close