Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yusuf Yy
Üye
1

Okul dersleri haricinde üniversitede fizik okumak için kendimi nasıl geliştirebilirim?

215 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Egemen Sak
Egemen Sak
40K UP
Öğretmen

Öncelikle selamlar.

Sizler gibi daha istekli ve daha bilinçli bir tercih yapacak bireyler beni oldukça mutlu ve memnun ediyor.

Her şeyden evvel şunu sormam gerekiyor, yetenekleriniz fizik okumanız için yeteli mi ?

Tüm Reklamları Kapat

Unutmayalım ki zeka da bir yetenektir. Ve çok fazla çeşidi vardır.

Ve eğer sizler böyle düşünüyorsanız bunu en azından bir lise rehberlik öğretmeni tarafından doğrulatmanızı sizin lehinize bulurum. Birçok birey yeteneklerinin farkında değil çünkü.

Eğer tüm bu aşamaları geçtiyseniz. Artık branşsal ders çalışmaya başlayabilirsiniz.

Öncelikle objektif bir şekilde eksikliklerinizin farkına varın. "Ben bunu yaparım, bu çocuk oyuncağı" gibi kelimeler yerine gerek testler olarak gerek ise kavramsal bilgilerinizi ve pratiklerinizi gözden geçirin.

Tüm Reklamları Kapat

Daha sonrasında eksiklerinizi belirlediğiniz konuların ön koşullarını belirleyin. En basit örneği ile hacim problemi çözmeden önce bi alan hesaplamalarını yapabiliyormusunuz onu kontrol edin.

Ve bunları ayarladıktan sonra kendinize kesinlikle bir program çıkarın. Bu programı, siz günlük yaşantınıza ve şartlarıza ayarlayın. Ayrıca ciddi derecede ders çalışmanız gerekebilir ki gerekecektir. Burda aşamalılık kat edin. Bir kerette günde 8 saat dersi bünyeniz ve zihniniz kaldırmayabilir, bu oldukça da normaldir. Önce günde 2 3 saat sonra parçalı şekilde 5 6 daha sonrasında üstüne çıkabilirsiniz.

Daha sonrasında, konuları öğrenip test çözdükçe kendinizin farkına varacak ve en iyi öğrenme yöneminizi belirleyebildiğimizi fark edeceksiniz. En iyi yönetimi belirleyin ve onu uygulayın.

Daha sonrasında, her 2 veya 3 konuda bir geçmiş konuları test çözerek olabilir bir şekilde tekrar edin. Eğer konular 1 haftayı geçen bir zamanda bitmiyorsa konu bitmeden de tekrarınızı yapabilirsiniz. Bu şekilde geçmiş öğrenmelerinizin unutma düzeyiniz daha geç olacaktır.

Sizlere program yapın dedim, ancak bu programı full ders odaklı yapmamanızı tavsiye ederim. Haftada 2 gün en azından haftada bir günü tamamını olmayacak şekilde ancak yeterli bir süre olarak sosyalleşmeye ayırın. Bu şekilde daha dinç ve motivr ders çalışabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse her hafta pazar günü arkadaşlarınızla 2 3 bilemediniz 4 saat sosyalleşin ve geyik sohbetleri yapın ki kafanız dağılsın. Durun. Eğlenin. Bütün gün eğlenerek de gününüzü ziyan etmeyin tabi.

Sonraki konu, konularınızda ilerledikçe sorumluluk alanınız daha arttığı için kapsam daralması yaşamayasınız diye ya farklı kaynaklardan test çözün yahut farklı sorular oluşturmaya çalışın.

Test konusunda piyasada en iyi kaynak size sunamam ben pegemin sorularını beğeniyorum ancak o kaynaklar biraz pahalı gelebilir, internet ve telegram gruplarından pdflere veya farklı test ve denemelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Dinlemeseniz de youtubede ki hocaların soru çözümlerini ya izleyebilir ya da soruyu kendiniz çözüp geçebilirsiniz. Size kalmış.

Unutmayın ki en iyi yönetim veya teknik yoktur. Bu kişisel bir şeydir. Başkasında işe yarayan yöntem sizde işe yaramayabilir. Başkasının çalışma tarzlarını siz yapamayabilirsiniz, size uygun olmayabilir. Kişinin en iyi öğretmeni kendisidir. Kendinizin eksiklerini ve öğrenme tarzını keşfettikten sonrası çocuk oyuncağı gibi olur.

Sadece bir öğretmen olarak sizlere belirli aralıklarla geçmiş konuları tekrar etmenizi tavsiye ederim bu şekilde yanlış hatırlamalar veya unutmaların önüne geçersiniz.

İlk başta 3 günde bir sonra haftada bir sonra ayda bir sonra 2 ayda bir gibi süreler yapılabilir tabi bu da kişiseldir. Siz ayarlarsınız.

Tüm Reklamları Kapat

İşler hemen istediğiniz gibi gitmeyecektir. Modunuz düşmesin. Vazgeçmediğiniz sürece yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Sevgilerle kalın

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close