Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Odak problemi ve her zaman hayal kurma isteği nasıl düzeltilir?

Evet başlıkta da olduğu gibi gece yatarken, sabah kalktığım zaman veya ders başına oturduğum zaman her zaman hayal kurmaya başlıyorum. Beni olumsuz etkiliyor. Geceleri 3 veya 4'de uyuyorum. Uykum gelmesine rağmen. Öğleden sonra ders yapmaya hazırlanıyorum. İlk 40 dk sorun yok ama sonra hemen hayal kurmaya başlıyorum. Çözüm var mı?
647 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Görkemli Mareşal
Araştırmacı

Bu yine size bağlıdır. Beynimiz dinlenirken bile bir şey yapmaya uğraşır. Beynimiz boş olduğu sürede düşlere dalar. Düşler yararlıdır. Harvard Tıp Fakültesinde bir çalışan düşlerin "olmamış" olaylara karşı bir ön deneyim olduğunu söylüyor, yani bir yandan beyniniz olmayan olaylara hazırlanıyor.[1] Peki neden bir şeye odaklanmaya çalışırken düşlere dalarız? Öncelikle şunu söyleyeyim, düş kurun. Hatta boş zamanlarda yaptığınız işleri bırakın yalnızca düş kurun. Ben öyle yapıyorum, yararı çoktur. Her neyse soruya dönelim; Önce bir kaç öneri vereceğim sonra kendi önerimi. Meditasyon yapabilirsiniz, bir anda ders çalışmaya başlayıp beyninizi şaşırtabilirsiniz, düşlerinizi dersle ilgili hale getirebilirsiniz, birde kendi yaptığım var;Benim önerim yürüyün. Evin içinde yürüyün. Ne düşünüyorsunuz, ne gibi düşler kuruyorsunuz. Yalnızca yürüyün ve düşünün. Kendi kafanızda hızlandırılmış (filmlerde karakterin yaşadıkları gözünün önünden hızlıca geçer ya) bir şekilde düşünün. Senaryo kurun ve canlandırın ama kafanızda. Benim gibi tek kişilik tiyatro oynamayın. Sonra yatın (serin bir yer olursa daha iyi olur, daha farklı duygular hissedeceksiniz) ama uyumayın. Bunlardan önce felsefe ile ilgili videolar izleyin(Portal kanalını öneririm). Yani biraz zorlarsanız zihniniz boşalacak ve temiz kafayla ders çalışacaksınız. Hani yaşamınızı sorgularsınız ve motive olursunuz ya, onu yaşayacaksınız. Ben böyle yaparım, yine size bağlı, sizi en iyi siz tanıyorsunuz. Bu arada belki ders çalıştıkdan sonra stres atmanıza yarayacak bir marş ekliyorum, eski izmir marşı, inanın çok güzeldir.

https://youtu.be/dYQhPrRphkk

Tüm Reklamları Kapat

153 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Claudia Hammond. Beynin Hayallere Dalması Neden Yararlı?. (9 Kasım 2015). Alındığı Tarih: 3 Temmuz 2022. Alındığı Yer: BBC | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close