Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yasin Demirtaş
Yasin Demirtaş
1,656 UP
Üye 3 Haziran 2020 1 Cevap
1

Nedir hazırcevaplık? Nasıl olabiliriz?

Hazırcevap nasıl olunabilir? Beyindeki sistemi nasıl işler?
3,190 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Zeynep X
Zeynep X
47K UP
jazzey 3 Haziran 2020

merhaba :)

hazırcevaplık, her anda her ortamda sorulan her soruya, anında cevap üretebilme yeteneğidir.bu bana kalırsa çokça konuşmak ve kelime bilgimizi artırmak ile ilgilidir.ne kadar okursak o kadar kelime öğreniriz.benim size bu konu ile ilgili kendimin de uygulayarak faydasını gördüğüm bir tavsiyem olacak.mesela okuduğunuz kitapta bir kelimenin anlamını bilmiyorsunuz.bunun altını çizin ve bir kağıda yazın.böyle böyle ilerleyerek kendinize bir sözlük yapmış olduğunuzu fark edeceksiniz.

bir yazarımızla yapılan röportajda, kendisinin hazırcevaplılık’ı üzerine sorulan soruya şöyle cevap vermiştir:

Tüm Reklamları Kapat

”Hergün düzenli olarak sözlük okuyorum. Hatta sözlükle geçirdiğim vakit, kitap okuma seanslarımdan daha da uzundur.”

Galileo’nun hazırcevaplılık’ı:

Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galileo’ye hasımlarından biri:

– “Efendim”, demiş. “Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi?”

Tüm Reklamları Kapat

Galileo:

– “Doğru”, demiş. “Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı?”

....

tam da benim düşündüğüm gibi!

herhangi bir kavramı, çeşitli kelimelerle açıklamaya çalışabilirsin(tabu oyununa benzer). örneğin, Çorap kelimesi için ‘Kalın,sıcak,ayakkabı,yünlü’ gibi

veya ilk balığınızı aldığınızda nasıl heyecanlandığınızı ve onunla nasıl bağ kurduğunuzu anlatıyorsunuz. cümlenin sonuna “küçüklük işte balığıma iyi bakamamıştım” dediniz ve hemen ardından “küçüklük demişken bak bu bana neyi hatırlattı” deyip günümüzdeki çocuklarla ilgili başka bir konudan bahsedebilirsiniz.

sevgiler

595 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
8
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close