Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Efe .
Efe .
41K UP
Üye 1 Eylül 2 Cevap
3

Neden suç karşısında idam yerine hapis cezasını uyguluyoruz ve vergilerimizle suçluları yaşatıyoruz?

İdam cesanın kaldırılmasındaki neden ve süreci merak ediyorum
542 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
334K UP
Düşünür 1 Eylül

Yaşayanların bazıları ölümü hak eder, ölenlerin bazıları da yaşamayı. Sen ölenlere yaşamı geri verebilir misin? O halde ölüm dağıtma konusunda bu kadar aceleci davranma.

Bu söz yüzüklerin efendisindeki Gandalf’ın sözleridir ki tamamen de katılıyorum. Ölen bir insanı geri getiremezsin, herkes %100 hatasız şekilde cezalandırılmıyor. Ceza alan biri suçsuz çıkarsa nasıl vebalini alacaksın? Kanun şu şekilde çalışır: 1 suçsuz içerde olacağına, 100 tane suçlu dışarda olması iyidir mantığı ile çalışır. Çok büyük şüpheler olmadığı ve büyük oranda suçluluğu belli olmayan kişiler hapse atılmaz. Bu yüzden kanıt yetersizliği sebebiyle çok zordur suçluyu ortaya çıkarmak. Suçsuz biri hapse atılırsa, hapiste kaldığı sürece boyunca ona tazminat parası verilir. Yani kağıt üzerinde elimizdeki en insancıl yöntem hapistir ki hapisler de zaten suçluyu topluma geri kazandırmaya yönelik yöntemleri vardır. Çünkü günün sonunda kimse şeytan olarak doğmaz, toplum şartları şeytan olmaya iter insanı ve idam yöntemleri de suçluları asla suçtan caydırmaz. Bu sebeple evet idam uygun yöntem değildir ve suçluları yaşatmak üzerimize düşen sorumluluktur.[1][1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Çağrı Mert Bakırcı. İdam Cezası Suç Oranını Azaltır Mı?. Alındığı Tarih: 1 Eylül 2024. Alındığı Yer: Evrim Ağacı | Arşiv Bağlantısı
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İlhan Taşlı
İyi Bir Gözlemci 1 Eylül

İdam cezasının olmadığı hukuk sistemlerinin temel argümanı şudur: Bireyler cani olabilir fakat, devlet ve hukuk sistemleri cani olamaz.

Ekli kaynakta, Thomas Hobbes'un "Ahlak Felsefesi" üzerine yazılmış detaylı bir makale ekliyorum. Vaktiniz olduğunda okumaya çalışın.[1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Hümeyra Karagözoğlu. Thomas Hobbes’un Ahlâk Felsefesi Üzerine. Alındığı Tarih: 1 Eylül 2024. Alındığı Yer: dergipark | Arşiv Bağlantısı
6
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close