Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Furkan Erdoğmuş
Üye 3 hafta önce 1 Cevap
3

Neden liselerde seviye sınıfları var? Bu şey mantıklımı?

bazı liselerde çocukları daha çok çalışmaya teşvik etmek için seviye sınıfları var. Bunun amacı çocukları başarısız sınıfına düşmemek ve en başarılı sınıfına çıkabilmek için çalışıp çabalamaya zorlamak. Çevrem özellikle aile büyükleri bu sistemin müthişliğini savunuyor ama bana göre at yarışından ibaret
141 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 3 hafta önce

Tabi ki değil!

Ancak ve ne yazık ki gerek içi boşaltılan eğitim, gerekse yozlaşan eğitimci eğitimi bu sorunun tam da göbeğindedir.

Üstüne üstlük sadece sınava endeksli, sormayan, sorgulamayan bir öğrenci ve yurttaş profili hedefi ve ne yazık ki bunun yarattığı rekabet kültürünün sadece okul ve öğretmenle sınırlı kalmayışı, öğrencimize de velimize de sirayet edişi, hatta bunun aksini iddia eden ve öğretmenliği geleceğin inşası gören ve bu yüzden bu sistemin aparatı olmayı reddeden öğretmenlerimizin yukarıdaki hiçbir kesim tarafından makbul görülmeyişi içler acısıdır.

Tüm Reklamları Kapat

Hal böyle olunca da rekabetin yoz güdümünde ve sanki okul ile öğrencilerin sahipleriymiş edası ile yöneticiler ve rıza gösteren öğretmenler, seviye sınıfları ile bu ilkel duygularını tatmin etme, vesilesi ile sanki özel bir iş yeri işletiyormuş gibi reklam ile ve sanki öğrenci ve veli müşteriymiş gibi davranma eğilimine girebilmektedir. Hele ki üstleri de bunu isteyince ve “başardıklarında” da alkışlayıp taltif edince, durdurabilene aşk olsun. ( Yasaya da, yönetmeliklere de aykırı olmasına rağmen)

Öyle görünüyor ki; bu yoz çarkı da ancak öğrenciler ve gençler, adlarına yakışır şekilde (talebe) talep ederek ve aydın öğretmenlerinin desteği ile yıkabilecektir. Umutsuzluk yasak. Sevgiyle…

Kaynaklar

  1. Makarenko. (2008). Eğitbilimsel Görüşler, Yaşam Öyküsü-Anı Ve Notlar. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 160.
  2. Prof. Dr. Veysel Sönmez. (2023). Egitim Felsefesi. Yayınevi: Anı Yayıncılık. sf: 306.
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close