Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
? ?
? ?
Üye
6

Neden bütün türler hermafrodit değil?

Evrimsel süreçle ilgili bi soru sürekli kafamı kurcalıyor evrimsel süreçte neden bütün türler hermafrodit olmadı sonuçta hermafroditzm soyun devamı için çok büyük bir avantaj. Evrim Ağacı'nın Cinsiyetlerin Evrimi Makalesini okudum ama soruma tam olarak yanıt alamadım.
610 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Muhsin Alperen Yılmaz
Biyoloji Öğrencisi

Merhaba.Öncelikle bir avantaj olmadığını belirtmek isterim.Günümüzde bilinen 65.000 hayvan türü hermafrodittir. Bunun bir avantaj olmadığı, yine günümüzde bilinen 7.7 milyar hayvan türü olduğu düşünüldüğünde; ve bu oran %5'e tekabül ettiğinde görülür. Gelelim sorunuzun cevabına;aslında kabaca cevabı verdim ancak biyolojik olarak şöyle bakabiliriz olaya: Öncelikle aklınıza ne olursa olsun bir soru takıldığında, anahtar kelimenin tanımına gidiniz. Ne demektir hermafroditlik? Kısaca çift cinsiyetlilik. İleri okuma için bkz:Hermafrodisim. Tanıma bakarken çeşitlilik var mı yok mu diye de bakmalıyız.Evet,hermafroditlerde kalıtsal çeşitlilik sağlanır, ancak, hermafroditlik çift cinsiyeti bünyesinde barındırığı için eşeysel bezlerin gelişimi elzemdir. Çünkü bezler gelişmezse nasıl döllenme olacak? İşte bu noktada, her hermafrodit türde eşeysel bezler aynı oranda gelişmez, dolayısıyla döllenme gerçekleşmez.Bunun içindir ki hermafroditler farklı canlılar ile çiftleşirler. Yine bunun içindir ki evrimsel süreçte hermafroditism gittikçe azalıyor. Tabii ki 65.000 türde çok fazla variete olduğu için 3 aşağı 5 yukarı istisnalar vardır (planarya gibi) ancak genel kontekst budur. Umuyorum bu sefer olmuştur:)

185 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close