Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Nasıl daha iyi şekilde ezber yapabiliriz?

Ezber için çeşitli yöntemler kullanılmakta bunların gerçekte faydası var mı var ise nasıl bir fayda sağlıyor sizden dinlemek isterim
453 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Egemen Sak
Egemen Sak
40K UP
Öğretmen

Öncelikle selamlar.

Bir öğretmen olarak, ezber yapmanızdan ziyade konuyu anlamanızı ve içselleştirmenizi öneririm.

Ezber yapmak ve yaptırmak bir çok konuda öğreticinşn ve öğrenenşn işine gelse de genellikle günü kurtarmaya yönelik yapılan işlemdir.

Tüm Reklamları Kapat

Evet bazı durumlarda öğrenciye ezber yaptırılır ve bazı eğitmenlere göre de bu mecburidir. Mecvut sistemlerde de bazen gerekebilir. Ancak bu meccut sistemlerin yanlışlığından kaynaklıdır.

Ezber yapmanızı tavsiye etmem. Eğer bir ölçme işlemine tabii tutulacaksanız( her türlü sınav) konuyu biraz anlamlandırdığınızda cevabı zaten siz rahatlıkla bulabileceksiniz.

Bunun için okuyun, araştırın ve kendinize veya birilerine konuyu anlatın. Akran öğretimi öğrenmede oldukça etkilidir. Yaparak yaşayarak öğrenmeyi de içine alarak yapılabilir. Kendinize sorular sorarak bu konuyu genişletebilirsiniz.

Öncelikle öğrenmeniz gereken konuyu belirleyin ve alt yapısını (öğrenme öncüllerini yani o konuyu öğrenmeden önce hangi konuları bilmeniz gerektiğini belirleyin. Örneğin Selçukluyu öğrenmeden Osmanlıya geçmeyin. Veya kesirli sayıları öğrenmeden üstlü sayılara geçmeyin vb.)eksiğinizin neyden kaynaklandığını tespit edin. Ve bundan sonra bu şekilde çalışmaya başlayın. İnanın bir süre sonra siz bile anlamayacaksınız nasıl yaptığınızı. Alt yapılarınız oluşturun ve üstüne üst konuları görün. Bir çok arkadaş matematik yapamamaktan şikayet eder. Ancak neredeyse tamamının alt yapısı yok. Nasıl öğrenmeyi planladıklarını anlayamadım.

Tüm Reklamları Kapat

Sizler ezber yaparsanız, bildiğiniz konu farklı şekilde sorulursa yapamayabilirsiniz. Bunu yaşadığım için anlatabilirim. Güzel örnektir. Branşım sosyal bilgiler, öğrenci osmanlı devletinin anlaşmalarını ezberlemiş, ancak bu anlaşmaların nedenlerini bilmiyor. Yani o sorsanız pasarofça anlaşması nedir diye tıkır tıkır söyler, ancak soru hangisi 17. Yy da yapılan bir anlaşma değildir diyince kalıyor. Halbuki soruyu akıl yürütse dahil yapabilir.

Sizler konuları iyice özümseyin ve öğrenin. Ezbere ihtiyacınız zaten kalmayacak

134 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Bilim Meraklısı
Araştırmayı seven bir insan

Ebbinghaus unutma eğrisine göre çalışmanızı öneririm bilimseldir ve bilgileri uzun süreli ve yüksek kalıcılıkta hafızaya almanızı sağlar. Teknik ismini Hermann Ebbinghaus'dan almıştır. Tekniğe göre belirtilen aralıklarda tekrar edilen bilgi yıllar boyu unutulmayacaktır. Daha detaylı bilgi için tekniğin ismi ile arama motorundan aratırsanız bulabilirsiniz.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close