Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
İlayda Akçay
İlayda Akçay
1,600 UP
Üye
4

Materyalizm bilim tarafından desteklenir mi?

Öyleyse neden, Değilse neden ?
475 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Umut Karip
Umut Karip
124K UP
Öğrenci - Okur

Merhaba,

Kayda değer başarılara ulaşabilmiş bilim insanlarının sırtlarını materyalizme dayadığını söylemeliyim. Ne de olsa metaryalizm maddenin tek gerçeklik olduğunu savunan ve fenomenlerin bu maddelerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan olaylar olduğunu savunmaktadır ve hayali bir beklentiden uzaktır.

Bunun dışında materyalizm örneğin bilinç ve güzellik gibi soyut kavramların varlığını reddeder. Ki bu soyut kavramlarda ortak bir noktada buluşmak neredeyse imkansız olduğundan reddedilmesi gayet makuldür. Mesela matematik gibi ortak bir dilimiz varken nesnel olmayan başka dillere ihtiyacımız olmadığı görüşündeyim.

Tüm Reklamları Kapat

Cevabım yeterlidir umarım, olumlu veya olumsuz oy vererek cevaplamış olursunuz. Yetersiz bulursanız daha detaylı ve açıklayıcı bir cevap yazmaktan memnuniyet duyacağım.

Hoşça kalın, sağlıklı günler.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yıldıray Dilmaç
Araştırmaya ve öğrenmeye meraklıyım

Materyalizm, evrenin ve doğanın temelinde maddenin olduğu felsefi bir görüştür. Bilim, evreni ve doğayı anlamak için kullanılan bir yöntemdir. Bu nedenle, materyalizm ve bilim arasında bir bağlantı vardır ve materyalizm bilimsel açıdan desteklenir.

Bilim, doğal dünyayı açıklamak için gözlemler, deneyler ve teoriler yapar. Bu yöntem, maddenin, enerjinin ve fiziksel olguların dünyayı anlamak için önemli bir parçasıdır. Bilim, materyalizm görüşünün temel prensiplerini kullanarak, dünya ve evren hakkında anlamlı açıklamalar sunar.

Buna ek olarak, fizik, kimya, biyoloji ve diğer doğa bilimleri gibi disiplinler, doğanın materyalist açıklamalarını destekleyen güçlü kanıtlar sağlar. Örneğin, fizik yasaları, maddenin varlığını ve hareketini açıklar. Biyoloji, organizmaların maddesel temelini, hücrelerin kimyasal bileşimini ve evrimin materyalist mekanizmalarını açıklar.

Tüm Reklamları Kapat

Ancak, materyalizm, tüm felsefi görüşler gibi tartışmalıdır ve eleştirilere açıktır. Bazı eleştiriler, zihnin doğası ve özgürlük konularını ele alır ve materyalist açıklamaların yetersiz kaldığına işaret eder. Ancak, genel olarak, materyalizm bilimsel açıdan desteklenir ve doğal dünyanın anlaşılması için önemli bir felsefi ve bilimsel araçtır.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close